FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada Federacije BiH odgodila rješavanje pitanja Energopetrola za jesen

SARAJEVO, 21. srpnja 2005. (Hina) - Vlada Federacije BiH na svojoj jesjednici u četvrtak odlučila do jeseni odgoditi rješavanjenovonastalog problema s naftnom kompanijom "Energopetrol" ihrvatsko-mađarskim konzorcijem INA-MOL, priopćio je Ured za odnose sjavnošću Vlade Federacije.
SARAJEVO, 21. srpnja 2005. (Hina) - Vlada Federacije BiH na svojoj je sjednici u četvrtak odlučila do jeseni odgoditi rješavanje novonastalog problema s naftnom kompanijom "Energopetrol" i hrvatsko-mađarskim konzorcijem INA-MOL, priopćio je Ured za odnose s javnošću Vlade Federacije.

Na nedavni natječaj za privatizaciju bosanskohercegovačke naftne kompanije "Energopetrol" prijavio se konzorcij INA-MOL s ponudom da će sanirati dug te kompanije od 60 milijuna konvertibilnih maraka (oko 30 milijuna eura), te u naredne tri godine investirati oko 150 milijuna konvertibilnih maraka (oko 75 milijuna eura) za razvoj "Energopetrola". U međuvremenu je otkriveno postojanje dodatnih 20 milijuna konvertibilnih maraka (oko 10 milijuna eura) duga "Energopetrola" koji nisu obuhvaćeni ponudom hrvatsko-mađarskog konzorcija INA-MOL da će biti sanirani.

Uoči sjednice vlade u četvrtak bošnjački ministri u Vladi Federacije BiH u javnim su istupima tražili da se poništi natječaj na koji se svojom ponudom prijavio konzorcij INA-MOL, jer se u međuvremenu pojavio dodatni dug "Energopetrola". Hrvatski ministri u Vladi Federacije BiH s druge strane, tražili su da federalna Vlada prihvati prvobitnu ponudu konzorcija INA-MOL kojom nije uzeto u obzir saniranje naknadnog duga "Energopetrola" od deset milijuna eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙