FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tony Blair: Napadima nas žele zastrašiti

LONDON , 21. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Policija se nada da će seLondon vrlo skoro vratiti u normalu nakon eksplozija koje su odjeknuleu četvrtak na četiri mjesta u središtu glavnog britanskog grada,izjavio je u četvrtak na konferenciji za novinare britanski premijerTony Blair, pozivajući javnost da zadrži mir.
LONDON , 21. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Policija se nada da će se London vrlo skoro vratiti u normalu nakon eksplozija koje su odjeknule u četvrtak na četiri mjesta u središtu glavnog britanskog grada, izjavio je u četvrtak na konferenciji za novinare britanski premijer Tony Blair, pozivajući javnost da zadrži mir.

Blair je stanovnike Londona pozvao da nastave sa svojim normalnim životima. "Reagirati na bilo koji drugi način značilo bi ući u igru u koju nas oni žele uvući. Na koncu konca, vrijednost koje predstavljamo mi, vrijednosti su koje pobjeđuju", rekao je britanski premijer. On je ranije sazvao krizni sastanak ministara i pripadnika snaga sigurnosti. Kazao je kako je još prerano za donošenje novih mjera sigurnosti.

Šef londonske policije Ian Blair novinarima je rekao kako je u jednoj od četiriju manjih eksplozija u londonskoj podzemnoj i u autobusu ozlijeđena jedna osoba. Eksplozije su odjeknule točno dva tjedna nakon terorističkog napada kada su u središtu Londona odjeknule također četiri eksplozije pri čemu je poginulo više od 50 osoba, a više od stotinu ih je ozlijeđeno.

"Riječ je o gotovo istodobnim eksplozijama, no nešto više o tomu znat ćemo kroz neko vrijeme. Eksplozivne naprave manje su od onih koje su eksplodirale prije dva tjedna", rekao je Ian Blair.

Prema prvim podacima, nakon uzimanja uzoraka na postajama Oval, Warren Street i Shepherd's Bush i u autobusu u kojemu se dogodila detonacija, nema znakova kemijskih agensa. "Zbog mjera predostrožnosti oko metro postaje Warren Street razmještena je policija sa zaštitnom opremom kako bi se mogla nastaviti istragu na mjestu događaja", rekao je glasnogovornik Scotland Yarda. "Uzorke smo uzeli i na postajama Oval i Shepherd's Bush, a prema prvim rezultatima ni ondje nema nikakvih tragova kemijskih agensa", rekao je glasnogovornik.

Pet londonskih linija podzemne željeznice privremeno je zatvoreno u četvrtak nakon eksplozija. London ima 12 glavnih linija podzemne željeznice koje svakodnevno koristi 3 milijuna putnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙