FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

FTSE indeks izbrisao sve dobitke nakon incidenata u Londonu

LONDON, 21. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Britanski Ftse indeksizbrisao je gotovo sve dobitke ostvarene tijekom četvrtka prijepodnenakon što je evakuirana londonska podzemna željeznička postaja aprimijećeno je i da iz vlaka izlazi dim, što je potaknulo strah odnovog napada poput onih koji su pogodili London prije dva tjedna.
LONDON, 21. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Britanski Ftse indeks izbrisao je gotovo sve dobitke ostvarene tijekom četvrtka prijepodne nakon što je evakuirana londonska podzemna željeznička postaja a primijećeno je i da iz vlaka izlazi dim, što je potaknulo strah od novog napada poput onih koji su pogodili London prije dva tjedna.

Ftse indeks se spustio 24,5 boda, na 5.190 bodova, nakon što je tijekom zasjedanja porastao do 5.256 bodova uslijed objave Kine da je aprecirala tečaj juana. Najviše su pale cijene naftnih i turističkih kompanija.

Potonuo je i tečaj britanske funte, dok su cijene zlata i švicarskog franka ojačale.

Izvješća o incidentima u tri londonske podzemne željezničke postaje poslala su uvis cijene britanskih državnih obveznica.

"Ulagači se boje da je riječ o još jednom terorističkom napadu", rekao je Wee Khoon Chong, strateg pri RBS Financial Marketsu. "Riječ je o kratkoročnom bijegu u kvalitetne sigurnosne ulagačke instrumente", dodao je..

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙