FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 15,30 sati

ZAGREB, 26. lipnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.
ZAGREB, 26. lipnja 2005. (Hina) - Pregled vijesti do 15,30 sati.

MOSUL - Najmanje je 35 ljudi ubijeno, iračkih policajaca, vojnika i civila, u trima odvojenim napadima u nedjelju u gradu Mosulu, na sjeveru Iraka. U prvom napadu, kojem je meta bila policijska postaja u samom središtu Mosula, bombaš samoubojica svojim je automobilom prepunim eksploziva ubio 15 i ranio najmanje sedmero iračkih policajaca. U drugom samoubilačkom udaru, ponovno izvedenom automobilom bombom, na vojni položaj u Kasaku, između Mosula i Tal Afata, ubijeno je najmanje 16 ljudi. Treći bombaš samoubojica raznio se u mosulskoj bolnici, u koju su dovedeni ranjeni iz prethodnih napada, i usmrtio još četvero Iračana. Za napade nitko nije preuzeo odgovornost.

KABUL - Dvojica njemačkih vojnika iz sastava međunarodnih snaga u Afganistanu (ISAF) i šestorica civila poginula su u subotu u eksploziji streljiva u sjevernoj provinciji Tahar, objavile su u nedjelju međunarodne snage u Afganistanu. Nesreća se dogodila u trenutku kada je lokalni afganistanski zapovjednik prema dogovoru predavao zaostalo streljivo njemačkim vojnicima. Eksplozija je odjeknula tijekom utovara sanduka sa streljivom u kamion. Poginula su i šestorica Afganistanaca. Glasnogovornica međunarodnih snaga u Afganistanu je izjavila da je još uvijek preuranjeno reći radi li se o nesretnom slučaju ili o mogućem planiranom napadu na vojnike.

KABUL - Afganistansko ministarstvo unutarnjih poslova organiziralo je u nedjelju uništavanje 30 tona narkotika, u povodu Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe droge, priopćivši da se radi o najvećem paljenju droge u povijesti svijeta. Djelatnici afganistanskog ministarstva unutarnjih poslova uništili su 2.1 tonu heroina, 13.4 tona opijuma, 9.1 tonu hašiša i još šest tona raznih droga, uključujući i kokain. Prošle godine u Afganistanu je proizvedeno 90 posto svjetske količine heroina.

WASHINGTON - Američki predsjednik George W. Bush napravio je još jedan u nizu svojih lapsusa, pobrkavši Izrael i Irak. "Moj san je da palestinska država živi u miru uz Irak", izjavio je američki predsjednik na zajedničkoj konferenciji za tisak s iračkim premijerom Ibrahim al-Jaafarijem kojeg je primio u Washingtonu. Ipak, Bush je u nekim ranijim izjavama više puta ispravno zaželio da neovisna palestinska država živi mirno uz Izrael.

VATIKAN - Papa Bendikt XVI. u nedjelju je tijekom angelusa na Trgu svetog Petra preporučio oprez svim stanovnicima sjeverne zemljine polutke koji kreću na ljetovanje. "U želji da svi mirno provedu dane zasluženih odmora upućujem poziv na oprez onima koji kreću na put", dodao je. Papa je upozorio da na žalost, svakog dana, posebice krajem tjedna, na cestama se tragično prekidaju životi u nesrećama, a više od polovice žrtava su mladi ljudi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙