FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izgred u Pridnjestrovlju, ruske snage pucale u zrak

KIŠINJEV, 20. srpnja 2005. (Hina/AFP) - U Pridnjestrovlju, pobunjenojproruskoj republici u Moldaviji, u utorak se dogodio izgred, kad suruske mirovne snage pucale u zrak nakon svađe kod nadzorne točke,priopćio je u srijedu moldavski ministar za reintegraciju VasilijSova.
KIŠINJEV, 20. srpnja 2005. (Hina/AFP) - U Pridnjestrovlju, pobunjenoj proruskoj republici u Moldaviji, u utorak se dogodio izgred, kad su ruske mirovne snage pucale u zrak nakon svađe kod nadzorne točke, priopćio je u srijedu moldavski ministar za reintegraciju Vasilij Sova.

Dva predstavnika moldavskih nevladinih organizacija su u pratnji jedne Amerikanke snimali fotografskim aparatom u blizini ruske nadzorne točke nadomak sela Vadu-lui-Voda.

Ruski vojnici su zatražili od njih da predaju film, obrazlažući svoj zahtjev zabranom fotografiranja nadzornih točaka.

"Izbila je svađa, stotinjak ljudi okupilo se na mostu, zbog čega je bio zaustavljen promet. Časnik ruskih snaga pucao je u zrak", kazao je Sova.

"Ovo je prvi put nakon više godina da čujemo pucnjeve. To nas zabrinjava", komentirao je istaknuvši da je za srijedu u Kišinjevu sazvana izvanredna sjednica visokih moldavskih dužnosnika.

Moldavski ministar se zauzeo i za promjenu statusa mirovnih snaga, što je Ukrajina već bila predložila. Ukrajinski plan predviđa da ruske vojnike zamijene vojnici i civilni promatrači pod pokroviteljstvom OESS-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙