FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sastanak čelnih ljudi MUP-a i Državnog odvjetništva

ZAGREB, 20. srpnja 2005. (Hina) - Ministar unutarnjih poslova IvicaKirin i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić sa suradnicima održalisu danas u Državnom odvjetništvu radni sastanak, priopćio je MUP.
ZAGREB, 20. srpnja 2005. (Hina) - Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin i glavni državni odvjetnik Mladen Bajić sa suradnicima održali su danas u Državnom odvjetništvu radni sastanak, priopćio je MUP.

Na sastanku, na kojem su još bili i ravnatelj policije Ivica Franić i načelnik Uprave kriminalističke policije Željko Cvrtila, te ravnatelj USKOK-a Željko Žganjer i zamjenici glavnoga državnog odvjetnika Dragan Novosel i Petar Pulišelić, razgovaralo se o dosadašnjoj suradnji policije i Državnog odvjetništva.

Ocijenjeno je kako je ta suradnja dobra, ali nedovoljno učinkovita, osobito kad je riječ o procesuiranju težih predmeta, ponajprije iz područja organiziranog kriminala.

Dogovoreno je da će se u najkraćem roku osnovati zajednički timovi na državnoj i lokalnoj razini kako bi se povećala učinkovitost u sustavu provedbe istrage i u svakom trenutku obje strane bile upućene u sve aktivnosti koje se provode. Tako bi se izbjegli propusti u provedbi istrage, kaže se u propćenju.

Svrha sastanka bila je i povećati djelotvornost MUP-a i Državnog odvjetništva kako bi se pravodobno provodili zakonski propisi u Republici Hrvatskoj, kaže se na kraju priopćenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙