FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Straw : Raspravljat ćemo o Hrvatskoj ali bez odluka

BRUXELLES, 18. srpnja 2005. (Hina) - Na sastanku ministara vanjskihposlova EU raspravljat će se o Hrvatskoj, ali se ne očekuju nikakveodluke, a nova rasprava predviđa se početkom jeseni, izjavio jebritanski ministar vanjskih poslova i predsjedatelj Vijeća EU-a JackStraw.
BRUXELLES, 18. srpnja 2005. (Hina) - Na sastanku ministara vanjskih poslova EU raspravljat će se o Hrvatskoj, ali se ne očekuju nikakve odluke, a nova rasprava predviđa se početkom jeseni, izjavio je britanski ministar vanjskih poslova i predsjedatelj Vijeća EU-a Jack Straw.

"Na stolu ćemo imati izvješće radne skupine za procjenu hrvatske suradnje s Haškim sudom. Ne očekujem neke odluke, a krajem kolovoza ili početkom rujna očekujemo novo izvješće Carle del Ponte, o kojem će se raspravljati na novom sastanku radne skupine", rekao je Straw u ponedjeljak prije početka sastanka ministara vanjskih poslova EU-a u Bruxellesu .

Visoki predstavnik EU-a za vanjsku i sigurnosnu politiku Javier Solana rekao je da posljednji sastanak radne skupine "nije dao dovoljno razloga za promjenu stajališta EU-a u pogledu otvaranja pristupnih pregovora s Hrvatskom".

Ministrima vanjskih poslova bit će predočen i prijedlog pregovoračkog okvira za Tursku, ali se o tome ne očekuje rasprava.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙