FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Održan sastanak Državnog odbora za pripremu srednjoeuropskog summita u Zagrebu

ZAGREB, 4. srpnja 2005. (Hina) - Pod predsjedanjem predsjednikaRepublike Stjepana Mesića, predsjednika Hrvatskog sabora VladimiraŠeksa i predsjednika Vlade RH Ive Sanadera u ponedjeljak je održansastanak Državnog odbora za pripremu i organizaciju Summitasrednjoeuropskih predsjednika koji će se sredinom listopada održati uZagrebu, priopćio je Ured predsjednika.
ZAGREB, 4. srpnja 2005. (Hina) - Pod predsjedanjem predsjednika Republike Stjepana Mesića, predsjednika Hrvatskog sabora Vladimira Šeksa i predsjednika Vlade RH Ive Sanadera u ponedjeljak je održan sastanak Državnog odbora za pripremu i organizaciju Summita srednjoeuropskih predsjednika koji će se sredinom listopada održati u Zagrebu, priopćio je Ured predsjednika.

Na sjednici Državnog odbora sudjelovali su i ministri sukladno svojim resorima, kao i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić s obzirom da je potvrđeno da će se Summit srednjoeuropskih predsjednika održati u Zagrebu, od 13.-15. listopada ove godine, navodi se u priopćenju.

Ovogodišnji, dvanaesti po redu, Summit srednjoeuropskih predsjednika po prvi put će se održati u Hrvatskoj. Predviđeno je da se u okviru tog tradicionalnog okupljanja 17 predsjednika država članica Europske unije, država kandidata, potencijalnih kandidata i europskog susjedstva raspravi kako završiti proces europskog ujedinjavanja te kakav je gospodarsko-socijalni model primjeren ujedinjenoj Europi, navodi se u priopćenju.

Uz Zagrebački Summit iz 2000. godine, ovogodišnji Summit srednjoeuropskih predsjednika bit će najveće okupljanje šefova država u Hrvatskoj do sada, a to je i prilika za isticanje hrvatskih europskih i regionalnih interesa, stoji u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙