FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pola milijuna eura za dobrovoljnu predaju Haškome sudu

BEOGRAD,20. srpnja 2005.(Hina) - Srbijanska Vlada odobrila je 1.veljače ove godine "novčanu pomoć" od gotovo pola milijuna eurageneralu Vladimiru Lazareviću, optuženom za ratne zločine na Kosovugodine 1999., koji se krajem siječnja dobrovoljno predao Haškome sudu,izjavio je u srijedu za Radio B92 Milan Antonijević iz Odbora pravnikaza ljudska prava u Beogradu.
BEOGRAD,20. srpnja 2005.(Hina) - Srbijanska Vlada odobrila je 1. veljače ove godine "novčanu pomoć" od gotovo pola milijuna eura generalu Vladimiru Lazareviću, optuženom za ratne zločine na Kosovu godine 1999., koji se krajem siječnja dobrovoljno predao Haškome sudu, izjavio je u srijedu za Radio B92 Milan Antonijević iz Odbora pravnika za ljudska prava u Beogradu.

Odbor pravnika za ljudska prava, na osnovi Zakona o dostupnosti informacija, postavio je pitanje srbijanskome Ministarstvu financija i dobio odgovor da je Lazareviću odobreno 40 milijuna dinara pomoći zbog dobrovoljne predaje Haškome sudu, ali ta odluka još nije provedena.

U odgovoru, koji je potpisao ministar financija Mlađan Dinkić, ističe se da u proračunu za prošlu i ovu godinu nije bio planiran novac za pomoć optuženicima, ali je na osnovi odluke srbijanske Vlade Ministarstvo Lazareviću odobrilo 40 milijuna dinara "na ime osiguranja potrebne pomoći" u povodu dobrovoljne predaje Haškome sudu.

Srbijanska Vlada nazvala je Lazarevićevu odluku da krajem siječnja ove godine dobrovoljno ode u Hag "domoljubnim činom", a niški gradonačelnik, član Socijalističke partije Srbije Smiljko Kostić priredio je prijam prije njegova odlaska te mu je zajedno s ministrom za kapitalne investicije Velimirom Ilićem darovao novu škodu oktaviju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙