FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ankara: Sve češći sukobi s pripadnicima PKK

ANKARA, 20. srpnja 2005. (Hina) - Vodeći turski listovi u srijeduupozoravaju da su sve češći izgredi i oružani sukobi pripadnikaturskih snaga sigurnosti i ekstremnih pripadnika zabranjenemarksističke Kurdske radničke stranke (PKK), što je posljedicaprebacivanja separatista sa sjevera Iraka na turski teritorij.
ANKARA, 20. srpnja 2005. (Hina) - Vodeći turski listovi u srijedu upozoravaju da su sve češći izgredi i oružani sukobi pripadnika turskih snaga sigurnosti i ekstremnih pripadnika zabranjene marksističke Kurdske radničke stranke (PKK), što je posljedica prebacivanja separatista sa sjevera Iraka na turski teritorij.

Petorica turskih vojnika ranjena su u srijedu rano ujutro, kada je na njih iz zasjede pucano u planinskome dijelu Tuncelija, pokrajine na jugoistoku zemlje, javila je izvještajna agencija Anatolija. Prema prvim izvješćima, smatra se da su za napad odgovorni pripadnici PKK.

U pokrajini Hakkariju, na tromeđi Turske s Irakom i Iranom, u utorak se dogodio još teži izgred kada je jedno vojno vozilo nagazilo minu. Četvorica vojnika su poginula, a četvorica su ranjena.

Turski premijer Recep Tayyip Erdogan već neko vrijeme prijeti da će oružane snage te zemlje početi progoniti ekstremne pripadnike PKK i na teritoriju Iraka.

Pentagon se dosad tome oštro protivio, a Turska je poduprla američko priopćenje od utorka prema kojemu je američkim postrojbama u Iraku naređeno da uhite vođe PKK.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙