FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ankara: Amerikanci naredili uhićenje čelnika PKK u Iraku

ANKARA, 19. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Sjedinjene Države naredile suuhićenje čelnika Kurdske radničke stranke (PKK) u Iraku, objavio je uutorak zamjenik načelnika turskoga Glavnog stožera general IlkerBasbug.
ANKARA, 19. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Sjedinjene Države naredile su uhićenje čelnika Kurdske radničke stranke (PKK) u Iraku, objavio je u utorak zamjenik načelnika turskoga Glavnog stožera general Ilker Basbug.

Nekoliko tisuća gerilaca PKK u planinskom je području sjevernog Iraka i njihovi upadi preko turske granice i napadi na turske vojne ciljeve redovita su pojava. Kurdski gerilci se sumnjiče i za nedavne bombaške napade na turska ljetovališta.

Ankara je nekoliko puta tražila da Amerikanci pokrenu akciju protiv PKK na iračkome području. Naime, turska je vojska prije sama upadala na teritorij iračkih Kurda i gušila pobunu, ali je - nakon savezničkog napada na Irak i sporazuma koji su Amerikanci potpisali s tamošnjim Kurdima - s tim morala prestati.

Glasnovornik američkog veleposlanstva u Ankari odbio je potvrditi informaciju o američkoj akciji protiv čelnika PKK, dodajući kako nema običaj komentirati operacije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙