FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanci zbog kupovine godišnje voze oko 1.400 km

LONDON, 15. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Britanci zbog procvatagolemih šoping centara na prilazima gradova godišnje zbog kupovineprijeđu oko 1.400 kilometara, doznaje se u petak iz vladinogizvješća.
LONDON, 15. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Britanci zbog procvata golemih šoping centara na prilazima gradova godišnje zbog kupovine prijeđu oko 1.400 kilometara, doznaje se u petak iz vladinog izvješća.

Naime, stoji u izviješću, u Velikoj Britaniji se u posljednjih 35 godina broj šoping centara izvan gradskog središta popeo s 20 na 960, zbog čega je, samo u posljednjih 10 godina, zatvoreno više od 1.000 kvartovskih dućana.

Prijašnja generacija Britanaca je kupovala češće ali manje, i to gotovo bez iznimke u malim dućanima najbližim njihovim domovima, dok nove generacije radije automobilima prokrstare veće udaljenosti da bi se jednom tjedno obavila veća kupovina, zaključuje u svom izvješću vladin Ured za okoliš, hranu i ruralne poslove (DEFRA).

"One-stop shopping" svoju popularnost zahvaljuje prije svega velikom broju automobila koje ljudi posjeduju, to jest mobilnosti, i dugim radnim satima, smatra DEFRA.

I dok mnogi kritičari opisuju te šoping centre kao ružne monstrume koji nagrđuju okoliš i uzrokuju prometne čepove, svi se slažu da će oni teško izumrijeti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙