FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Učenicama jedne engleske škole zabranjeno nošenje suknje

LONDON, 22. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Učenice jedne engleske škole odsiječnja više neće smjeti na nastavu dolaziti u suknji radi, kako jeobjasnila uprava škole, zaštite njihove čednosti.
LONDON, 22. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Učenice jedne engleske škole od siječnja više neće smjeti na nastavu dolaziti u suknji radi, kako je objasnila uprava škole, zaštite njihove čednosti.

U pismu roditeljima ravnateljica mješovite škole Broadstone u Pooleu Marilyn Warden napisala je da će sve 673 učenice u dobi od 9 do 13 godina odsada morati nositi hlače.

"Kako bismo djevojčicama pružili istu mogućnost aktivnoga i zdravog života bez opasnosti kao i dječacima te zaštitili njihovu čednost, uprava škole procijenila je da su hlače praktičnija i prikladnija odjeća za školu", napisala je gospođa Warden.

Neki su roditelji bili nezadovoljni zbog zabrane suknji koje su sastavni dio školske uniforme u cijeloj Velikoj Britaniji i tvrde da je odluka motivirana činjenicom da sve više djevojaka nosi vrlo kratke minice.

Ravnateljica škole naglasila je da bi rado čula mišljenje roditelja, dodajući kako dječaci već odavno ne moraju nositi kratke hlače.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙