FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavljena provedba projekta obrazovanja Roma u Belom Manastiru

BELI MANASTIR, 7. lipnja 2005.(Hina) - Provedba pilot-projektaobrazovanja Roma u Belom Manastiru, koja je počela u rujnu prošlegodine, predstavljena je danas u tome gradu.
BELI MANASTIR, 7. lipnja 2005.(Hina) - Provedba pilot-projekta obrazovanja Roma u Belom Manastiru, koja je počela u rujnu prošle godine, predstavljena je danas u tome gradu.

U program je uključeno 72 djece, a nužno je početi i izobrazbu roditelja, rečeno je danas na prezentacji.

Cilj je jednogodišnjeg pilot-projekta uključiti romsku djecu u školski sustav i društvo u cjelini, a zajednički ga provode lokalna zajednica, Institut "Otvoreno društva Hrvatska", Vijeće Europe i norveška vlada, s nekoliko nevladinih udruga.

U Osnovnoj školi "Dr. Franje Tuđmana" u projekt su uključena 54 romska učenika, rekao je belomanastirski dogradonačelnik Vlado Kedmenec. S njima su u produženu boravku dopunski radili prosvjetni djelatnici, a osigurana im je i besplatna školska prehrana.

U područnom belomanastirskom dječjem vrtiću u Šećerani programom je obuhvaćeno 18 djece, no, kako je istaknuo dogradonačelnik, "na žalost, roditelji nisu redovito dovodili djecu u vrtić koji je pohađalo tek osam do devet mališana".

Zabrinjava i podatak da se tek osam posto roditelja odazivalo na razgovore i dogovore s prosvjetnim djelatnicima, te je zaključeno kako je nužno početi i izobrazbu roditelja, rečeno je na današnjem predstavljanju.

"U svakom slučaju, riječ je o vrlo kvalitetnu projektu koji podupire lokalna samouprava jer svi želimo omogućiti ravnopravno obrazovanje za svu djecu", kazao je Kedmenec.

U sljedećoj školskoj godini poseban je cilj uključiti romsku djecu u izvanškolske aktivnosti, poput športskih, kulturnih i ostalih, istaknuto je.

U Belom Manastiru je 180 opredijeljenih pripadnika romske zajednice.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙