FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NE Krško: u lipnju proizvodnja 6,42 posto iznad plana

ZAGREB/KRŠKO, 20. srpnja 2005. (Hina) - Nuklearna elektrana Krško (NEK)proizvela je u lipnju 457.588 megavatsati neto električne energije,što je 6,42 posto više od planirane proizvodnje, izvijestili su iznuklearke.
ZAGREB/KRŠKO, 20. srpnja 2005. (Hina) - Nuklearna elektrana Krško (NEK) proizvela je u lipnju 457.588 megavatsati neto električne energije, što je 6,42 posto više od planirane proizvodnje, izvijestili su iz nuklearke.

NE Krško je i u svibnju imala veću proizvodnju od planirane i to za 1,49 posto.

Prema podatcima NE Krško, u lipnju je nuklearka radila sa sto postotnim faktorom raspoloživosti, dok je faktor iskorištenja bio 97 posto.

Elektrana je, kako se ističe, radila unutar ograničenja tehničkih specifikacija, a svi su sigurnosni sustavi bili operabilani.

Zbog rada nuklearke rijeka Sava se u lipnju prosječno zagrijavala za 2,6 stupnjeva Celzijevih, a najviše za 2,9 stupnjeva. Najveća dopušteno zagrijavanje Save je 3 stupnja Celzijevih.

U skladište radioaktivnog otpada u sklopu nuklearke u lipnju su uskladištene dvije bačve (0,4 prostorna metra) nisko i srednje radioaktivnog otpada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙