FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagreb: pad industrijske proizvodnje na mjesečnoj razini, rast na godišnjoj

ZAGREB, 14. srpnja 2005. (Hina) - Industrijska proizvodnja u Zagrebu usvibnju je u odnosu na travanj smanjena 0,3 posto, no u odnosu nasvibanj 2004. veća je za 2,6 posto, objavio je Odjel za statistikuGradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša.
ZAGREB, 14. srpnja 2005. (Hina) - Industrijska proizvodnja u Zagrebu u svibnju je u odnosu na travanj smanjena 0,3 posto, no u odnosu na svibanj 2004. veća je za 2,6 posto, objavio je Odjel za statistiku Gradskog zavoda za planiranje razvoja grada i zaštitu okoliša.

U prvih pet mjeseci ove godine, industrijska proizvodnja u Zagrebu bila je na razini one iz istog razdoblja prošle godine.

Prerađivačka industrija, koja čini 80,66 posto zagrebačke industrijske aktivnosti, porasla je u svibnju u odnosu na travanj 1,3 posto, dok je u odnosu na svibanj 2004. u porastu za 3,3 posto.

U rudarstvu i vađenju, koje u zagrebačkoj industrijskoj proizvodnji sudjeluje sa svega 0,07 posto, u svibnju je zabilježen porast od 26,2 posto u odnosu na travanj, dok je prema prošlogodišnjem svibnju u padu za 89,6 posto.

U opskrbi električnom energijom, plinom i vodom (udjel od 19,27 posto u zagrebačkoj industrijskoj proizvodnji) prema travnju je zabilježen pad od 7,9 posto, a prema svibnju 2004. godine za 0,4 posto.

Promatrano po pojednim granama u sklopu prerađivačke industrije, industrijska proizvodnja u svibnju je u odnosu na travanj najviše povećana u proizvodnji motornih vozila, prikolica i poluprikolica, 119,3 posto te u reciklaži za 52,3 posto.

Istodobno, najveći pad, od 21,6 posto, bilježi se u proizvodnji uredskih strojeva i računala te proizvodnji ostalih nemetalnih mineralnih proizvoda - 19 posto.

Na godišnjoj razini pak najveći porasti industrijske proizvodnje u prerađivačkoj industriji u Zagrebu od 237,6 posto zabilježen je u proizvodnji uredskih strojeva i računala, a najveći pad, od 57,7 posto, u proizvodnji kemikalija i kemijskih proizvoda.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙