FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UN postrojbe ubile pet osoba na Haitiju

PORT-AU-PRINCE, 7. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Postrojbe Ujedinjenihnaroda (UN) ubile su u srijedu najmanje pet osoba u napadu na bazuilegalne oružane skupine u sirotinjskom predgrađu glavnog gradaHaitija Port-au-Princeu, izvijestili su svjedoci akcije i UN.
PORT-AU-PRINCE, 7. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Postrojbe Ujedinjenih naroda (UN) ubile su u srijedu najmanje pet osoba u napadu na bazu ilegalne oružane skupine u sirotinjskom predgrađu glavnog grada Haitija Port-au-Princeu, izvijestili su svjedoci akcije i UN.

Više od 350 pripadnika UN-a u oklopnim vozilima ušlo je u Cite Soleil, sirotinjski dio glavnog grada gdje su većinom straćare, i napale kuću za koju se vjeruje da se u njoj skrivao vođa bande Emmanuel Wilme, poznatiji kao Dread Wilme, rekao je pukovnik Eloufi Boulbars, vojni glasnogovornik Un-ove mirovne misije na Haitiju.

Wilme, koji je odan bivšem svrgnutom predsjedniku Jean-Bertrand Aristideu, vodio je dobro naoružanu bandu koja je vodila smrtonosne sukobe sa drugim suparničkim bandama u tom predgrađu.

Pukovnik Boulbars kazao je da je u napadu najmanje pet osoba ubijeno, no drugi svjedoci tvrde da je najmanje 10 osoba ubijeno tijekom akcije UN-ovih snaga, u kojoj je sudjelovalo i nekoliko desetaka pripadnika policije Haitija.

Vidjeli smo petoro ubijenih osoba i to mogu potvrditi, izjavio je za Reuters Boulbars, dodajući da su naoružani banditi koji su pružali otpor ili ubijeni ili ranjeni. U napadu nije ozlijeđen niti jedan pripadnik postrojbi UN-a.

Nekoliko stanovnika Cite Solea izjavilo je da je i Wilme među ubijenima, a također je to potvrdio glasnogovornik UN-a u New Yorku. No, policija i UN dužnosnici na Haitiju potvrdili su samo da je Wilme teško ranjen.

Ova akcija UN-a dio je napora da se okonča bjesomučno nasilje u glavnom gradu Haitija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙