FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Besplatni udžbenici za zagrebačke osnovnoškolce

ZAGREB, 19. srpnja 2005. (Hina) - Zagrebački osnovnoškolci dobit ćebesplatne udžbenike za školsku godinu 2005/2006., odlučeno je danas nasjednici zagrebačkog Gradskog poglavarstva.
ZAGREB, 19. srpnja 2005. (Hina) - Zagrebački osnovnoškolci dobit će besplatne udžbenike za školsku godinu 2005/2006., odlučeno je danas na sjednici zagrebačkog Gradskog poglavarstva.

"To je treći put zaredom da zagrebačkim osnovnoškolcima darujemo besplatne udžbenike", rekao je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić na konferenciji za novinare nakon sjednice koju su novinari i ovaj put pratili bez mogućnosti da čuju raspravu članova Poglavarstva o toj i drugim temama.

Bandić je naveo da jedan komplet udžbenika u prosjeku košta 560 kuna i da je zasad, za 68.500 kompleta, iz gradskog proračuna izdvojeno 38,8 milijuna kuna.

Napomenuo je da će stari, ali očuvani udžbenici biti prikupljeni i sortirani uz pomoć učenika, roditelja, razrednika i ravnatelja škola kako bi ih se moglo poslati gradovima i općinama u 14 hrvatskih županija, u škole koje su u težoj materijalnoj situaciji nego što je to slučaj sa zagrebačkim osnovnim školama.

Najavio je da će se od 2006. već na kraju školske godine znati s koliko takvih udžbenika Grad raspolaže te da će distribucija udžbenika u Zagrebu i drugim županijama ići početkom školske godine u isti dan, što zasad još nije slučaj.

Grad Zagreb će sklopiti ugovor o nabavi obveznih udžbenika za učenike osnovnih školska u školskoj godini 2005/2006. izravno s Narodnim novinama d.d. s rokom isporuke do 31. kolovoza 2005.

Grad Zagreb je u 2003. za besplatne udžbenike osnovnoškolcima izdvojio 30 milijuna kuna, a lani 34,5 milijuna kuna. Taj je iznos iz godine u godinu sve veći zbog, kako je objasnio pročelnik za obrazovanje Ivica Lazanja, povećanja cijena udžbenika, ali i broja učenika kojima su ti udžbenici namijenjeni.

Gradsko je poglavarstvo svoju drugu sjednicu "odradilo" telefonski 15. srpnja, a tada je, uz ostalo, donesen zaključak kojim se zadužuje Gradski zavod za planiranje razvoja grada da za mjesec dana uputi u predhodnu raspravu ciljeve i moguća rješenja značajna za razvitak, uređenje i oblikovanje prostora na području obuhvata Generalnog ubranističkog plana Zagreba odnosno izmjene i dopune GUP-a, a izvješće o tome dostavi najkasnije do 12. rujna 2005.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙