FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Japan: Grad Otawari odobrio upotrebu kontroverznih udžbenika povijesti

TOKIO , 13. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Odbor za obrazovanje ujapanskom gradu Otawari usvojio je kontroverzni novi zakon kojim seodobrava upotreba školskih knjiga iz povijesti u kojima seglorificiraju ratni zločini, izvijestili su lokalni mediji.
TOKIO , 13. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Odbor za obrazovanje u japanskom gradu Otawari usvojio je kontroverzni novi zakon kojim se odobrava upotreba školskih knjiga iz povijesti u kojima se glorificiraju ratni zločini, izvijestili su lokalni mediji.

Otawara je prvi japanski grad čije su vlasti prihvatile školske knjige iz povijesti što ih je uredila Japanska udruga za reformu povijesnih udžbenika u nakladi Fusosha Publishing Inc.

Kineske i južnokorejske vlasti smatraju da su u spomenutim udžbenicima povijesni događaji "iskrivljeni" te da su baš ti tekstovi djelomično utjecali na nedavno održavanje protujapanskih prosvjeda u dvjema zemljama.

Nova izdanja povijesnih knjiga iduće će školske godine koristiti oko 2000 polaznika dvanaest srednjih škola u Otawari.

Japansko ministarstvo obrazovanja u travnju je odobrilo novo izdanje spomenutog udžbenika nakladnika Fusoshe, potaknuvši oštre kritike Kine i Južne Koreje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙