FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan ugovor o poticanju ulaganja između Hrvatske i Republike Koreje

ZAGREB, 19. srpnja 2005. (Hina) - Ministar gospodarstva, rada ipoduzetništva Branko Vukelić i veleposlanik Republike Koreje uHrvatskoj sa sjedištem u Budimpešti Ho-Jin Lee potpisali su danasUgovor o poticanju i uzajamnoj zaštiti ulaganja između dvije zemlje.
ZAGREB, 19. srpnja 2005. (Hina) - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić i veleposlanik Republike Koreje u Hrvatskoj sa sjedištem u Budimpešti Ho-Jin Lee potpisali su danas Ugovor o poticanju i uzajamnoj zaštiti ulaganja između dvije zemlje.

Kao područja moguće suradnje Vukelić i Lee su izdvojili brodogradnju, turizam, elektroniku, korištenje hrvatskih luka, posebice Luke Rijeka za transport korejske robe na putu za Europu te tekstilnu industriju.

Vukelić je kazao kako je danas potpisan ugovor 59-ti ugovor o poticanju i zaštiti ulaganja koje je Hrvatska potpisala s drugim zemljama.

Hrvatska i Koreja, dodao je, imaju dobre političke odnose, no gospodarski odnosi nisu na zadovoljavajućoj razni.

Naime, ukupna robna razmjena između Hrvatske i Koreje lani je iznosila 165 milijuna američkih dolara i zauzima tek 0,7 posto udjela u ukupnoj robnoj razmjeni Hrvatske sa svijetom, kazao je ministar.

Izvoz Hrvatske u Koreju lani je iznosio tek 1,2 milijuna dolara, dok se ostalih 164 milijuna dolara odnosi na uvoz korejske robe u Hrvatsku.

Ministar Vukelić je mišljenja kako će potpisvanje ugovora pridonjeti jačanju robne razmjene i potaknuti gospodarstvenike na ulaganja.

Ugovorom se, kako je rečeno, korejskim ulagačima osigurava jednak tretman kao i domaćim ulagačima te se reguliraju i postupanja kada ulaganja pretrpe gubitak uslijed rata, izvanrednog stanja ili drugih oblika nemira, naknada za izvlaštenje itd.

I veleposlanik Ho-Jin Lee izrazio je zadovoljstvo potpisanim ugovorom te također istaknuo nužnost poticanja robne razmjene i ulaganja između dvije zemlje.

Na današnjem sastanku dogovoreni su također i posjeti gospodarskih delegacija obiju zemalja kako bi gospodarstvenici razgovarali o mogućnostima suradnje i novim ulaganjima.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙