FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kraus: Prijedlog rabinova ugovora na razmatranju

ZAGREB, 29. lipnja 2005. (Hina) - Predsjednik Židovske općine Zagreb(ŽOZ) dr. Ognjen Kraus danas je izjavio da je na jučerašnjojizvanrednoj sjednici Skupštine zagrebačke Židovske općine odlučeno dase Vijeću ŽOZ-a vrati na razmatranje prijedlog o potpisivanju novogugovora s rabinom Kotel Da-Donom.
ZAGREB, 29. lipnja 2005. (Hina) - Predsjednik Židovske općine Zagreb (ŽOZ) dr. Ognjen Kraus danas je izjavio da je na jučerašnjoj izvanrednoj sjednici Skupštine zagrebačke Židovske općine odlučeno da se Vijeću ŽOZ-a vrati na razmatranje prijedlog o potpisivanju novog ugovora s rabinom Kotel Da-Donom.

Kraus je u telefonskom razgovoru za Hinu rekao da još nije odlučeno kad će se održati sljedeća sjednica Vijeća, ali i dodao da bi želio da to bude što prije, po mogućnosti prije ljetnog odmora.

Naveo je da rabin Kotel Da-Don ima ugovor do 1. rujna 2005. te dodao da se ugovor rabinu produžavao svake godine i da je rabin u Hrvatskoj sedam godina.

Ognjen Kraus je odbacio insinuacije o navodnim financijskim malverzacijama u Židovskoj općini nazvavši ih "čistim objedama" i dodao da će radi toga podignuti sudsku tužbu, u ime Općine i u svoje osobno ime.

Kako navodi mediji, riječ je o navodnim malverzacijama vezanima za iznajmljivanje parkirališta u Praškoj ulici, gdje će se graditi Židovski kulturni centar.

"Sve odluke koje su se donosile i donose se prošle su kroz tijela Općine: financijski odbor, izvršni odbor i Vijeće ŽOZ-a, ovisno o težini", rekao je Kraus i dodao da kao predsjednik Općine mora potpisati svaki ugovor, pa je tako iza svakog ugovora i njegovo ime.

Kraus je napomenuo da se o svim financijskim pitanjima, isto tako, svake godine raspravlja na sjednicama Vijeća ŽOZ-a kada se podnosi financijski izvještaj za prošlu i tekuću godinu i da svi članovi Vijeća u tome sudjeluju i imaju u to uvid te naglasio da nikad nije bilo prigovora što se tiče budžeta.

"Svi ljudi, na čelu s Goldsteinom, su kroz godine bili članovi Vijeća ŽOZ-a i ostalih odbora Općine", napomenuo je i ustvrdio da je dosad sve bilo po zakonu i proceduri i da nije bilo nikakve uzurpacije vlasti.

Podsjetio je da je na jednoj od sjednica Vijeća prije dva-tri mjeseca odlučeno o preseljenju Židovske općine i svih njenih sadržaja te škole i vrtića u novu zgradu u Praškoj ulici, zajedno sa sinagogom.

"Sada je, s obzirom na događaje, sve stalo", dodao je napominjući da se moraju riješiti i detalji iz prostornog plana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙