FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Groznica uoči izlaska 6. nastavka Harryja Pottera

LONDON, 30. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Groznica upravo trese knjižarediljem svijeta, prije izlaska šestog nastavka dogodovština mladogčarobnjaka Harryja Pottera, najavljenog za 16. srpnja, koji bi mogaopotući sve rekorde prodaje.
LONDON, 30. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Groznica upravo trese knjižare diljem svijeta, prije izlaska šestog nastavka dogodovština mladog čarobnjaka Harryja Pottera, najavljenog za 16. srpnja, koji bi mogao potući sve rekorde prodaje.

Početak prodaje predviđa se u ponoć između 15. i 16. srpnja u engleskoj verziji te je na tisuće knjižara predvidjelo otvoriti svoja vrata tom prigodom.

Spisateljica J. K. Rowling sama će promovirati "Harryja Pottera i princa mutnjaka" na svečanosti predviđenoj za 23 sata po srednjoeuropskom vremenu 15. srpnja u dvorcu u njezinu rodnu Edinburghu.

S ozbirom na očekivanja "potteromanijaka" milijuni primjeraka knjige upravo se tiskaju kako bi se prodavali od Londona do New Yorka preko Tokija i New Delhija.

Lucy Holden, direktorica odjela dječjih knjiga pri Bloomsburyju, britanskom izdavaču Harryja Pottera, kaže kako bi više od 1.000 knjižara trebalo otvoriti vrata u ponoć s 15. na 16. srpnja u V. Britaniji, u nastojanju da se zadovolje obožavatelji malog čarobnjaka.

No, Britanci nisu jedini koji će se moći baciti na čitanje najnovijeg Harryja Pottera jer je Bloomsbury predvidio i opskrbu Južnoafričke Republike, Novog Zelanda, Australije, Kanade, Hong Konga i Singapura istog dana. Na američkom tržištu, nakladnik Scholastic učinit će isto.

U većini neanglofonih zemalja, bilo to u Kini, Indiji ili Japanu, originalna verzija knjige bit će na raspolaganju već 16. srpnja.

Na Internetu Amazon je već zabilježio više od 200 tisuća narudžbi samo u V. Britaniji. U SAD-u narudžbe premašuju pola milijuna primjeraka.

Prvih pet nastavaka dogodovština Harryja Pottera prodano je u gotovo 300 milijuna primjeraka diljem svijeta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙