FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ptice naučile oponašati zvukove mobitela

MOESSINGEN, 18. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Ptice su naučile oponašatizvukove mobilnih telefona koji su postali sveprisutni u Njemačkoj,kažu ornitolozi u parku prirode kod grada Moessingena u bliziniSveučilišta Tuebingen.
MOESSINGEN, 18. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Ptice su naučile oponašati zvukove mobilnih telefona koji su postali sveprisutni u Njemačkoj, kažu ornitolozi u parku prirode kod grada Moessingena u blizini Sveučilišta Tuebingen.

"Ptice imaju nevjerojatnu sposobnost oponašanja zvonjave mobitela. Taj talent razvijale su kako je sve više rastao broj korisnika mobitela", rekao je Richard Schneider iz centra za zaštitu ptica NABU.

Po njegovim riječima najbolji su imitatori čavke, šojke i čvorci, a neki od njih čine to tako dobro da mogu prevariti čak i iskusne poznavatelje ptica.

Jedan od razloga je taj što su ptice postale normalna pojava u gradovima, čak i razmjerno plašljivi čvorci.

"U današnjim gradovima ima sve više hrane i zelenila", rekao je Schneider. Ptice se jednostavno prilagođavaju okolišu oponašajući zvukove na tom, kako je rekao, "evolucijskom igralištu".

Postoje zvukovi mobitela koji su sami po sebi imitacija zvukova ptica, pa neke od njih zapravo oponašaju glasanje drugih ptičjih vrsta.

Jedini koji se ne moraju bojati da će zvonjavu telefona zamijeniti za cvrkut ptica su vlasnici mobitela koji koriste neku pop melodiju, kažu ornitolozi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙