FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U preuređenje Termi Tuhelj do sada 4,5 milijuna eura

ZAGREB, 18. srpnja 2005. (Hina) - U dosadašnje preuređenje Termi Tuhelj(bivše Tuheljske toplice) u Hrvatskom zagorju, čiji se novi 'vanjskidio' ove srijede otvara za posjetitelje, uloženo je 4,5 milijuna eura,a najveća novost je kupalište-vodeni park u sklopu kojeg se nude razniatraktivni vodeni sadržaji te adekvatna ugostiteljska ponuda.
ZAGREB, 18. srpnja 2005. (Hina) - U dosadašnje preuređenje Termi Tuhelj (bivše Tuheljske toplice) u Hrvatskom zagorju, čiji se novi 'vanjski dio' ove srijede otvara za posjetitelje, uloženo je 4,5 milijuna eura, a najveća novost je kupalište-vodeni park u sklopu kojeg se nude razni atraktivni vodeni sadržaji te adekvatna ugostiteljska ponuda.

Detaljno preuređenje Tuheljskih toplica tj. Termi Tuhelj počelo je krajem 2003., nakon što su iste godine, u kolovozu, slovenske Terme Olimia iz Podčetrteka postale njihov vlasnik, dok je obnova vanjskih bazena i proširenje tzv. plaže trajalo od veljače do srpnja ove godine.

Novo se vanjsko kupalište (naziva "Vodeni planet...tik do zemlje"), kako se doznaje od direktorice Termi Tuhelj Ivane Kolar, sastoji od četiri bazena. Dva su za odrasle, (od tisuću četvornih metara, najveći u Hrvatskoj) s valovima i rekreacijski (s vodenim i zračnim masažama, slapovima, pet traka tobogana i drugim vodenim atrakcijama), a dva su bazena dječja (manji i veći, s vodenim gradom, toboganima, vodenim topovima, igračkama, vodenim prskalicama).

Novost je i tzv. spora rijeka, dužine 250 metara, po kojoj će se posjetitelji moći voziti u 'kolutovima' i u sklopu koje su proširenja za masažu te vodeni cocktail-bar.

Posjetiteljima će se cijelog ljeta, dodaje Kolar, nuditi i razni drugi sadržaji, drugačiji i bogatiji nego prije, poput koncerata, noćnog kupanja, animacije te drugog za zabavu za djecu i odrasle.

Osim bazena i okoliša do sada su u Termama Tuhelj, ističe Kolar, obnovili i sve ravne krovove na objektima, preuređen je i dio hotela odnosno 46 soba (od ukupno 240) na razinu 4 zvjezdice.

Odrađeni su i neki manji investicijski zahvati, poput uređenja restorana u pripadajućem dvorcu Mihanović, kuhinje u centralnom restoranu, manjeg centra za masažu i drugo.

Radovi se, naglašava Kolar, nastavljaju početkom jeseni obnovom unutrašnjih bazena (sada ih je tri) i uređenjem wellness centra, nakon čega slijedi uređenje kongresnog centra.

Ukupno predviđene investicije u Terme Tuhelj, kaže Kolar, kreću se oko 9,5 milijuna eura.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙