FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fischer okuplja demoralizirane njemačke Zelene

BERLIN, 9. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Njemački ministar vanjskihposlova Joschka Fischer pokušao je u subotu aktivirati svojudemoraliziranu stranku Zelenih obećanjem da će vladajuća koalicija narujanskim izborima pobijediti konzervativnu oporbu.
BERLIN, 9. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Njemački ministar vanjskih poslova Joschka Fischer pokušao je u subotu aktivirati svoju demoraliziranu stranku Zelenih obećanjem da će vladajuća koalicija na rujanskim izborima pobijediti konzervativnu oporbu.

U vatrenu govoru na izvanrednome kongresu stranke Fischer je pozvao zelene da zanemare ispitivanja mišljenja javnosti koja pokazuju da koalicija zelenih sa socijaldemokratima (SPD) kancelara Gerharda Schroedera za oporbom kaska za 14 posto.

"Još možemo ostvariti ono što sad izgleda neostvarivo", rekao je Fischer pred 728 izaslanika. "Bit će to kratka, ali teška kampanja. Još ima mjesta za kretanje".

Kongres je sazvan radi rasprave o platformi Zelenih u kampanji uoči izbora 18. rujna.

"Neće biti odlučeno do zadnja tri tjedna. Kad se ljudi vrate s godišnjih odmora, dobro će pogledati stranke i njihove vođe. Ja se borim za pobjedu i uvjeren sam da ćemo ostvariti dobre rezultate ne napravimo li kakvu pogrešku".

Fischer je rekao kako će kampanja biti teža nego 2002. kad je ista ta koalicija u anketama gubila oko 10 posto i ipak pobijedila. Ovaj put SPD i Zeleni ne vode kampanju zajedno kao tada.

Fischerov govor bio je mješavina napada na konzervativce, popis uspjeha Zelenih od preuzimanja vlasti 1998., te poziv na otimanje glasača drugih stranaka, pa i glasača SPD-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙