FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Irak: Broj poginulih u subotnjem napadu popeo se na 70

BAGDAD, 17. srpnja 2005. (Hina) - Broj poginulih u napadu koji sedogodio u subotu navečer u gradu južno od Bagdada popeo se na 70, aranjenih na 95, javlja Reuters pozivajući se na bolničke izvore, a uglavnom gradu Iraka se u međuvremenu u nedjelju dogodio novi napad ukojem je u eksploziji automobila-bombe poginulo četvero ljudi.
BAGDAD, 17. srpnja 2005. (Hina) - Broj poginulih u napadu koji se dogodio u subotu navečer u gradu južno od Bagdada popeo se na 70, a ranjenih na 95, javlja Reuters pozivajući se na bolničke izvore, a u glavnom gradu Iraka se u međuvremenu u nedjelju dogodio novi napad u kojem je u eksploziji automobila-bombe poginulo četvero ljudi.

Nova eksplozija se dogodila u blizini policijske patrole u istočnom Bagdadu. Poginula su dvojica policajaca, jedan civil u automobilu koji se nalazio u neposrednoj blizini, te napadač, izvijestila je policija.

U istom je napadu u četvrti Novi Bagdad ozlijeđeno sedam policajaca, od kojih neki teško, i jedan civil.

U posljednjih nekoliko dana povećan je broj napada u glavnome iračkom gradu, a u samoubilačkom napadu u subotu navečer u Musayyibu, mjestu u blizini grada Kerbala i od Bagdada udaljenom 90 kilometara, najmanje je 70 osoba ubijeno, a 95 ih je ranjeno. Do pokolja je došlo nedaleko od šijitske džamije u eksploziji kamiona-cisterne koju je vozio bombaš-samoubojica.

Nakon te eksplozije uslijedilo je nekoliko napada u kojima je ubijeno barem 16 osoba, među kojima tri britanska vojnika.

U eksploziji automobila-bombe u Douri, južno od Bagdada, ubijena su tri civila i dva policajca, priopćio je izvor u policiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙