FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Navijači Sao Paula pretjerali u slavlju

ZAGREB, 16. srpnja 2005. (Hina) - Nakon što je momčad Sao Paulaosvojila Kup Osloboditelja, klupsko prvenstvo Južne Amerike, njeni sunavijači pretjerali sa slavljem.
ZAGREB, 16. srpnja 2005. (Hina) - Nakon što je momčad Sao Paula osvojila Kup Osloboditelja, klupsko prvenstvo Južne Amerike, njeni su navijači pretjerali sa slavljem.

Na ulicama u središtu drugog po veličini grada u Brazilu, navijači Sao Paula su sravnili sa zemljom sve novinske kioske i telefonske govornice, a televizijski izvještaji svjedoče i o njihovim brojnim tučnjavama s policajcima.

Vagoni podzemne željeznice i mnogi gradski autobusi detaljno su devastirani za vrijeme dok su prevozili tisuće navijača od stadiona do Avenide Paulista, glavne ulice Sao Paula u kojoj je trebala biti održana glavna proslava osvajanja Kupa Osloboditelja u dva finalna okršaja s Atletico Paranaenseom, također brazilskim klubom, ali iz Curitibe (prvi je završio 1:1, a u Sao Paulu je bilo 4:0 za domaćine).

Slavlje navijača izrodilo se u divljačko orgijanje gradskim ulicama pa je oko 300 policajaca, koji su pozvani da interveniraju i smire razularenu masu, bilo prisiljeno upotrijebiti suzavac i gumene metke u sukobima s navijačima, koji su na njih bacali kamenje i boce.

Jedan od policajaca koji je bio u sastavu interventne policije izjavio je da slično divljanje navijača nije vidio u 20 godina koliko nosi policijsku odoru.

Hoće li Južnoamerička nogometa konfederacija sada reagirati i kazniti Sao Paulo zbog nereda njegovih navijača, ostaje da se vidi. Jer na stadionu Morumbi na kojemu igra Sao Paulo bilo je incidenata i prije finalnog okršaja s Atletico Paranaenseom, u polufinalu odigranom prije mjesec dana kad je Sao Paulo igrao protiv jakog argentinskog kluba River Plate.

Neutralni promatrači nemilih događaja poslije ovog finala Kupa Osloboditelja okrivljuju za "nervozno ponašanje gledatelja" upravu Sao Paula, koja je posljednji kontigent neprodanih ulaznica za susret s Atleticom držala "na ledu" do zadnjeg časa, a tisuće su navijača prije toga čekali na njih 9 sati u zgusnutim redovima pred blagajnama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙