FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvoreno prvo mini polivalentno igralište u Hrvatskoj

ZAGREB, 13. srpnja 2005. (Hina) - Na prigodnoj svečanosti u srijedu jeu dvorištu zagrebačke III. gimnazije u Kušlanovoj otvoreno prvo minipolivalentno igralište u Hrvatskoj.
ZAGREB, 13. srpnja 2005. (Hina) - Na prigodnoj svečanosti u srijedu je u dvorištu zagrebačke III. gimnazije u Kušlanovoj otvoreno prvo mini polivalentno igralište u Hrvatskoj.

"Ovo je prvo od 40-ak takvih igrališta koje uz pomoć Europske nogometne federacije (UEFA) namjeravamo instalirati u Hrvatskoj", rekao je prigodom otvaranja igrališta predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Vlatko Marković, ističući da će ta igrališta umnogome pridonijeti podizanju kvalitete najpopularnijeg sporta u nas. Po njegovim riječima, svaki županijski nogometni savez dužan je u ovoj i idućoj godini pronaći i osigurati prostor za igralište koje Uefine ekipe mogu montirati za 24 sata.

"Hrvatski nogometni savez financirat će postavljanje jednog polivalentnog igrališta u Vukovaru i time pokazati svima kako obećanja koja su dana gradu heroju trebaju izvršiti", rekao je Marković.

Dopredsjednik Uefe Turčin Senes Erzik naglasio je da je ovo igrališe, dimenzija 21x13m, najmanje iz programa Hat-Trick, i da samo od prostornih uvjeta koje ponudi domaćin zavisi veličina igrališta, čije su standardne dimenzije 40x20m. Igralište ima umjetnu travu, ali i gledalište i ostalu infrastrukturu.

Ministar znanosti, obrazovanja i sporta Dragan Primorac rekao je da se na ovim igralištima, koja su prvenstveno namijenjena nogometu, mogu održavati i natjecanja u košarci, rukometu i drugim sportovima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙