FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar Primorac potpisao ugovor o gradnji druge faze FESB-a

SPLIT,15. srpnja 2005.(Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i športaDragan Primorac i direktor splitske građevne tvrtkeKonstruktor-Inženjering Željko Žderić potpisali su danas u Splituugovor o izgradnji druge faze zgrade Fakulteta elektrotehnike,strojarstva i brodogradnje (FESB), vrijedan nešto više od 90 milijunakuna.
SPLIT,15. srpnja 2005.(Hina) - Ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac i direktor splitske građevne tvrtke Konstruktor-Inženjering Željko Žderić potpisali su danas u Splitu ugovor o izgradnji druge faze zgrade Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje (FESB), vrijedan nešto više od 90 milijuna kuna.

Ugovor je potpisan u nazočnosti rektora Sveučilišta u Splitu Ivana Pavića, župana Ante Sanadera i gradonačelnika Zvonimira Puljića.

Izgradnja bi trebala biti dovršena u roku od 18 mjeseci.

FESB je, kao stručni studij zagrebačkog Sveučilišta, ustanovljen još 1960. Do 1980. bio je smješten u prostorima stare Biskupove palače, kad je sagrađena zgrada u kojoj je i danas, a ona je tek prva faza cjelovita projekta. Tek sada, 25 godina nakon početka izgradnje, pronađen je novac za dovršenje izvornoga projekta, tako da će taj fakultet s tri smjera dobiti još 16 tisuća četvornih metara na dvjema etažama, kazao je dekan FESB-a Dinko Begušić.

Istaknuo je kako je od 190 zaposlenih na FESB-u čak 40 znanstvenih novaka. Po riječima ministra Primorca u Hrvatskoj je u ovom trenutku zaposleno čak 860 mladih znanstvenika na početku karijere, što je, naglasio je, izvanredna brojka.

Njihova znanja moraju se što prije početi primjenjivati u praksi, kazao je Primorac i najavio opsežan Vladin plan koji bi u početku listopada trebao stvoriti uvjete za širu primjenu znanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙