FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za ponedjeljak, 4. srpnja

ZAGREB, 3. srpnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 4. srpnja.
ZAGREB, 3. srpnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 4. srpnja.

ZAGREB - Konferencija za novinare na kojoj će ministrica pravosuđa Vesna Škare-Ožbolt i britanski veleposlanik Sir John Ramsden predstaviti projekt potpore modernizaciji rada Pravosudne akademije. Riječ je o projektu "Podrška modernizaciji rada Pravosudne akademije te daljnja potpora edukaciji sudaca u Republici Hrvatskoj" koji je financiran iz fonda Ministarstva vanjskih poslova Ujedinjenoga kraljevstva pod nazivom "Global Opportunities Fund", a trajat će od srpnja 2005. do lipnja 2006. Cilj projekta je pružanje potpore Pravosudnoj akademiji u postizanju europskih standarda rada Akademije kako bi se što bolje i kvalitetnije podupro programa edukacije mreže sudaca u Republici Hrvatskoj, (11 sati, Pravosudna akademija, Heinzlova 4a)

ZAGREB - Konferencija za novinare Bošnjačke nacionalne zajednice Hrvatske na kojoj će biti riječi o manifestaciji "Sjećanje na Srebrenicu 1995.-2005." koju su u povodu obilježavanja 10 godina od srebreničke tragedije, organizirale bošnjačke udruge u Republici Hrvatskoj, a održat će se od 4. do 11. srpnja, (10 sati, prostorije Bošnjačke nacionalne zajednice Hrvatske, Ilica 54 - dvorišna zgrada).

POŽEGA - Direktor Centra "Simon Wiesethal", dr. Efraim Zuroff, sastat će se s požeškim gradonačelnikom Zdravkom Ronkom u vezi s istragom o slučaju Milivoja Ašnera (12 sati).

OPATIJA - Međunarodna konferencija pod naslovom "Zapadni Balkan : Novi izazovi za Europsku uniju" u organizaciji Austrijsko-francuskoga centra za približavanje u Europi iz Beča i Francuski institut za međunarodne odnose iz Pariza. Na dvodnevnoj konferenciji bit će riječi o političkim i gospodarskim okvirnim uvjetima za približavanje regije Europskoj uniji te perspektivama zemalja tzv. zapadnoga Balkana (9 sati, "Grand hotel Adriatic", Maršala Tita 200).

ZAGREB - Svečana podjela Državnih nagrada za znanost za 2004. - Nagrada za životno djelo, Godišnjih nagrada za znanost i Nagrada za popularizaciju znanosti. Dobitnicama državnih i godišnje će nagrade uručiti predsjednik Hrvatskoga sabora Vladimir Šeks koji je i predsjednik Odbora za podjelu državnih nagrada za znanost. Nagradama za životno djelo nagrađeni su akademik Željko Kućan (prirodne znanosti), Milivoj Boranić (biomedicinske znanosti), Zijad Haznadar (tehničke znanosti), akademik Slavko Matić (biotehničke znanosti), Ante Pažanin (društvene znanosti) i akademik Stjepan Babić (humanističke znanosti). (18 sati, Palača Dverce, Trg Katarine Zrinske 6).

Dežurni urednici:

prijepodne - Neven Leskovar

poslijepodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01/ 4808 600

telefaks: 01/ 4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙