FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kabul poziva Pakistan da kontrolira "terorističke elemente"

KABUL, 21. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Afganistanske su vlasti u utorak,dan nakon što je službeni Kabul objavio da je otkrio zavjeru zaubojstvo američkog veleposlanika u Afganistanu, pozvale Pakistan dadjeluje protiv terorističkih elemenata koji se nalaze na njegovomtlu.
KABUL, 21. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Afganistanske su vlasti u utorak, dan nakon što je službeni Kabul objavio da je otkrio zavjeru za ubojstvo američkog veleposlanika u Afganistanu, pozvale Pakistan da djeluje protiv terorističkih elemenata koji se nalaze na njegovom tlu.

"U Pakistanu postoje ljudi koji obučavaju teroriste, opremaju ih i šalju u Afganistan. Njih se mora spriječiti da djeluju pod svaku cijenu", kazao je novinarima glasnogovornik afganistanskog predsjedništva.

"Dok god postoje terorizam i nesigurnost će se nastaviti", rekao je Jawed Ludin, dan nakon objave da su uhićena tri Pakistanca koji su planirali atentat na Zelmaya Halilzada, američkog veleposlanika koji je trebao iz Kabula otići u Irak.

"Čelnici talibanskog režima, posebice oni koji su poznati zbog ubojstava i terorizma, žive u Pakistanu", rekao je glasnogovornik predsjednika Hamida Karzaija.

Priznajući da je ostvaren napredak u suradnji između dvije zemlje, Ludin je ocijenio kako je potrebno "napraviti više".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙