FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: potpisan ugovor o osnivanju Centra za gospodarenje otpadom

DUBROVNIK, 15. srpnja 2005. (Hina) - Fond za zaštitu okoliša ienergetsku učinkovitost i Dubrovačko-neretvanska županija potpisali sudanas ugovor o osnivanju Županijskog centra za gospodarenje otpadom, vrijedan 580 tisuća kuna, a Fond je odobrio i novac za uređenječetiriju županijskih odlagališta.
DUBROVNIK, 15. srpnja 2005. (Hina) - Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Dubrovačko-neretvanska županija potpisali su danas ugovor o osnivanju Županijskog centra za gospodarenje otpadom, vrijedan 580 tisuća kuna, a Fond je odobrio i novac za uređenje četiriju županijskih odlagališta.

Ugovor su u Dubrovniku potpisali direktor Fonda Vinko Mladineo i župan Ivo Miletić.

Županijskim prostornim planom utvrđena su tri moguća mjesta za izgradnju Centra: u Komarni Dolu, Donjoj Vasi i Badovinjim Rupama, za koja je potrebno izraditi studiju izbora mikrolokacije te obaviti istraživačko-hidrogeološke radove.

Kako je istaknuo Mladineo, tim će se novcem podmiriti troškovi istražnih radova i izradbe studije mikrolokacije. Fond će u roku od 15 dana nakon sklapanja ugovora doznačiti 200 tisuća kuna, a ostatak kad završe istraživački radovi i bude gotova studija.

Fond je odobrio 17,5 milijuna kuna za uređenje četiriju županijskih odlagališta te su potpisani ugovori o dodjeli nepovratne novčane pomoći s načelnicima općina Lumbarde, Stona, Dubrovačkog primorja i Smokvice.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost već je u Dubrovačko-neretvanskoj županiji uložio 30 milijuna kuna u uređenje 10 službenih odlagališta komunalnog otpada te 3,8 milijuna kuna za uređenje divljih odlagališta na području Mokošica - Osojnik.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙