FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novozelanđanin osuđen jer je tijekom seksa skinuo kondom

WELLINGTON, 15. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Novozelanđanin optužen zaugrožavanje života prostitutke jer je tijekom spolnog akta skinuokondom, proglašen je u četvrtak krivim, a riječ je o prvom takvomslučaju u novozelandskoj sudskoj praksi.
WELLINGTON, 15. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Novozelanđanin optužen za ugrožavanje života prostitutke jer je tijekom spolnog akta skinuo kondom, proglašen je u četvrtak krivim, a riječ je o prvom takvom slučaju u novozelandskoj sudskoj praksi.

Daniel Morgan (48) kažnjen je sa 400 novozelandskih dolara (220 eura), te mora platiti sudske troškove nakon što je priznao krivnju prema optužnici koju je omogućio novi zakon o sigurnom seksu prihvaćen u sklopu Zakona o prostituciji 2003. godine.

"Kao prvi slučaj, kazna je minimalna ali pokazuje da zakon djeluje", rekla je Calum Bennachie iz skupine za zaštitu prostitutki. "Još je veća društvena osuda. On je oženjen muškarac i njegovo ime je objavljeno", dodala je.

Morgan je rekao da je skinuo kondom bez znanja prostitutke jer je znao da ona sama ne bi pristala na to. Prostitutka koja je željela ostati anonimna rekla je da treba čekati još šest tjedana kako bi testovi pokazali je li možda zaražena AIDS-om. "To je kao smrtna presuda. Još uvijek ne znam imam li ili nemam AIDS", dodala je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙