FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jadrolinija povećava cijene za 10 posto

RIJEKA, 12. srpnja 2005. (Hina) - Jadrolinija će povećati sezonskecijene prijevoza na lokalnim linijama od 15. srpnja do 11. rujna ovegodine za 10 posto, priopćio je u utorak najveći domaći putničkibrodar.
RIJEKA, 12. srpnja 2005. (Hina) - Jadrolinija će povećati sezonske cijene prijevoza na lokalnim linijama od 15. srpnja do 11. rujna ove godine za 10 posto, priopćio je u utorak najveći domaći putnički brodar.

Cijene prijevoza putnika i vozila od 12. rujna ove godine do 13. lipnja 2006. ostat će na razini već utvrđenih cijena.

Tako će, primjerice, tijekom sezone cijena karte za jednog putnika na trajektnoj liniji Valbiska-Merag umjesto dosadašnjih 13, stajati 14 kuna, a cijena za vozilo na istoj liniji bit će povećana sa 90 na 99 kuna.

Cijena karte za putnike na liniji od Splita do Supetra povećava se s 23 na 25 kuna, a za vozila sa 106 na 117 kuna.

Povećanje cijena ne odnosi se na stanovnike otoka i njihova vozila registrirana na otocima, dužobalne linije i državne brzobrodske linije.

U obrazloženju povećanja cijena navodi se da je u tri i pol godine gorivo poskupjelo za 33 posto, a da je Jadrolinija cijene svojih usluga posljednji put povećala 1. veljače 2002. Od tada je, kažu, značajno povećan obujam plovidbe i potrošnja goriva, tijekom ove godine godine gorivo je poskupjelo 16 posto, a povećani su i troškovi priveza i odveza brodova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙