FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mladineo predala vjerodajnice Kofiju Annanu

WASHINGTON/NEW YORK,14. srpnja(Hina) - Nova stalna predstavnicaHrvatske pri Ujedinjenim narodima Mirjana Mladineo predala je učetvrtak u New Yorku vjerodajnice glavnom tajniku UN-a Kofiju Annanu.
WASHINGTON/NEW YORK,14. srpnja(Hina) - Nova stalna predstavnica Hrvatske pri Ujedinjenim narodima Mirjana Mladineo predala je u četvrtak u New Yorku vjerodajnice glavnom tajniku UN-a Kofiju Annanu.

U kratkom razgovoru nakon svečanosti predaje vjerodajnica, nova hrvatska veleposlanica s Annanom je razgovarala o "trenutnom položaju Hrvatske i njezinom putu prema Europskoj uniji", izjavila je Mladineo za Hinu.

Mladineo i Annan su razgovarali i o "izazovima koji stoje pred Ujedinjenim narodima uključujući njihovu sveobuhvatnu reformu", dodala je.

Mladineo (59) u dugogodišnjoj je diplomatskoj karijeri, među ostalim, bila zamjenica ministra europskih integracija, a za predstavnicu pri Ujedinjenim narodima dolazi s mjesta hrvatske veleposlanice pri Europskoj uniji.

Mladineo je na mjestu stalnog hrvatskog predstavnika pri UN-u zamijenila Vladimira Drobnjaka koji je početkom ove godine postavljen za glavnog pregovarača Hrvatske s Europskom unijom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙