FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Šibeniku predstavljena biblioteka Jutarnjeg lista "Premijera"

ŠIBENIK, 14. srpnja 2005. (Hina) - Nova biblioteka "Jutarnjeg lista""Premijera", u kojoj su posebno za čitatelje tog lista svoje najnovijeromane napisali Ivo Brešan, Miljenko Jergović, Jurica Pavičić, AnteTomić, Zoran Ferić, Boris Dežulović, Boro Radaković i Edo Popović,predstavljena je danas na tiskovnoj konferenciji u Šibeniku.
ŠIBENIK, 14. srpnja 2005. (Hina) - Nova biblioteka "Jutarnjeg lista" "Premijera", u kojoj su posebno za čitatelje tog lista svoje najnovije romane napisali Ivo Brešan, Miljenko Jergović, Jurica Pavičić, Ante Tomić, Zoran Ferić, Boris Dežulović, Boro Radaković i Edo Popović, predstavljena je danas na tiskovnoj konferenciji u Šibeniku.

Počevši od 16. srpnja, njihovi će se romani u idućih osam tjedana moći subotom kupiti na kioscima uz "Jutarnji list".

Zamjenik glavnog urednika "Jutarnjeg lista" Zdravko Milinović kazao je, kako su prije godinu i po dana, kada je taj list počeo s izdavanjem knjiga uz slogan "Knjiga je opet u modi", mnogi taj projekt s omalovažavanjem nazivali "kiosk-izdavaštvo".

Do danas smo tiskali više od 12 milijuna knjiga i vjerujemo da će ih za vrlo kratko vrijeme biti još toliko. Ovo je prvi put u povijesti hrvatske književnosti da ugledni pisci svoj roman u cijelosti pišu i objavljuju u suradnji s jednom novinom, kazao je Milinović.

Miljenko Jergović, čija će se knjiga "Gloria in excelsis" prva pojaviti na kioscima, istaknuo je da je biblioteka "Premijera" predstavljena u Šibeniku zato što se ne moraju baš sve važne stvari događati u Zagrebu, te da su pisci došli svom osobnom Krleži, Ivi Brešanu.

Jurica Pavičić, koji kaže da je napisao obiteljsku melodramu s naslovom "Kuća njene majke", ustvrdio je da je teško naći pisca komu ne bi bilo drago da bude pozvan u ovu biblioteku.

Svejedno je gdje se knjiga kupuje, bitno je samo da dođe do publike, rekao je Edo Popović koji je napisao roman "Dečko, dama, kreten i drot".

Dobitak je kad umjesto 400, knjigu pročita osam ili 80 tisuća ljudi, rekao je Boris Dežulović navodeći kako nije imao predrasude o novinskom izdavaštvu. Naveo je da je njegov roman "Kula, apostoli" klasični ratni humoristični roman.

Ivo Brešan, najstariji među osmoricom književnika, ocijenio je da je "Premijera" pothvat koji knjizi daje dignitet, čini je popularnom i pristupačnom.

Važno je da ljudi kupuju knjige. Ako ih i ne pročitaju, čitat će ih jednog dana njihova djeca ili unuci, kazao je Brešan koji je za biblioteku napisao roman "Tri života Tonija Longina".

Ante Tomić je svoj roman "Ljubav, struja, voda i telefon" predstavio kao "suvremenu priču s puno seksa i nasilja", a Zoran Ferić "Djecu Patrasa" kao ljubavni roman.

Boro Radaković jedini od osmorice nije, kako je kazao, došao do posljednje točke svog romana, pa nema ni naslov, a podnaslov je "Kriza srednjih godina".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙