FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebačka gruntovnica svakodnevno radi i tijekom ljeta

ZAGREB, 14. srpnja 2005. (Hina) - Čelnici zagrebačkog Zemljišnoknjižnogodjela (ZKO) izjavili su danas da će se stranke tijekom ljeta primatisvakodnevno i da neće biti prekida rada, čime su odbacili medijskenapise da gruntovnica zbog godišnjih odmora u srpnju i kolovozu nećeraditi utorkom i četvrtkom.
ZAGREB, 14. srpnja 2005. (Hina) - Čelnici zagrebačkog Zemljišnoknjižnog odjela (ZKO) izjavili su danas da će se stranke tijekom ljeta primati svakodnevno i da neće biti prekida rada, čime su odbacili medijske napise da gruntovnica zbog godišnjih odmora u srpnju i kolovozu neće raditi utorkom i četvrtkom.

Od 4. srpnja do 5. rujna gruntovnica će i dalje raditi puno rado vrijeme kao i Općinski sud, a stranke će se primati od osam do 12,15 sati, ali neće raditi u dvije smijene.

Čelnici zagrebačke gruntovnice naglasili su da je u prvih deset srpanjskih dana riješeno 2600 premeta, a do kraja mjeseca ukupno će ih biti riješeno 5000, što je čak četiri puta više nego u istom razdoblju lani.

"Nema prekida rada i ako netko dobije informaciju da se ne zaprimaju hitni predmeti to nije točno", rekla je na konferenciji za novinare predsjednica ZKO-a Nives Radišić. Dodala je da od 78 referanata trenutno radi njih 34, ali da se i dalje rješavaju hitni predmeti. Na gruntovnici je trenutno 800 zaprimljenih predmeta s požurnicima, a u srpnju je svakodnevno pristizalo po 200 požurnica.

Iako voditeljica i zamjenica ZKO-a tijekom ljeta neće osobno primati stranke, građani svoje požurnice mogu mogu uputiti pismeno, nakon čega će se selekcijom odabrati hitni slučajevi.

Od ukupno 141 tisuća neriješenih premeta koliko ih je bilo 1. rujna, odnosno prije početka reforme, broj je smanjen na oko 99 tisuća. Do kraja godine zaostatak se planira smanjiti na 70 tisuća, a do kraja 2006. više ne bi smjelo biti zaostataka.

Ove godine planira se riješiti ukupno 120 tisuća predmeta, što je tri puta više nego minulih godina, kažu u zagrebačkoj gruntovnici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙