FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ekonomist Mrkaič: Slovenija "zemlja nepismenih neurotičara"

LJUBLJANA, 24. lipnja 2005.(Hina) - Vodeći slovenski makroekonomistMičo Mrkaič izjavio je da je Slovenija "zemlja nepismenihneurotičara".
LJUBLJANA, 24. lipnja 2005.(Hina) - Vodeći slovenski makroekonomist Mičo Mrkaič izjavio je da je Slovenija "zemlja nepismenih neurotičara".

Mrkaič je predsjednik vladina Strateškog vijeća koje predlaže uvođenje jedinstvene porezne stope, za razliku od ekonomista "stare generacije" koji navode da bi takav porezni sustav, kad bi bio dobar, uvele Njemačka, Francuska ili Velika Britanija.

Takvi se nelogični argumenti mogu upotrebljavati samo u Sloveniji, "zemlji funkcionalno nepismenih neurotičara, koje je samoupravni socijalizam uvjerio da moraju biti u pravu", ustvrdio je Mrkaič za poslovni list "Finance".

Mrkaič tvrdi da su "skandalozni" i populistički argumenti za kojima u raspravama s njim i vladinim Strateškim vijećem posežu stariji makroekonomisti, poput Jože Mencingera, koji narod plaše divljim kapitalizmom američkog tipa i društvenim raslojavanjem. Također nepotrebno stvaraju uzbunu da će nov način oporezivanja poskupjeti hranu i usluge, dodaje Mrkaič.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙