FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za četvrtak 14. srpnja

ZAGREB, 14. srpnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje izsvijeta za četvrtak, 14. srpnja.
ZAGREB, 14. srpnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za četvrtak, 14. srpnja.

KIJEV - Predsjednik Republike Stjepan Mesić počinje službeni posjet Ukrajini razgovorom u četiri oka sa domaćinom, ukrajinskim predsjednikom Viktorom Juščenkom. Dvojica predsjednika razmotrit će aktualno stanje hrvatsko-ukrajinskih odnosa, perspektive njihova razvoja kao i aktualne svjetske probleme, uključujući i najnovija zbivanja u Europskoj uniji. Nakon toga predviđeni su bilateralni razgovori dvaju izaslanstva, a potom će biti potpisana dva sporazuma između vlade RH i Ukrajine. Riječ je o Sporazumu o zaštiti tajnih podataka i Sporazumu o suradnji HBOR-a i ukrajinske EXIM banke. Prvog dana posjeta Mesić će imati radni ručak s predsjednicom ukrajinske Vlade Julijom Timošenko, a sastat će se i s prvim potpredsjednikom Vrhovne Rade, jednodomnog parlamenta koji ima 450 zastupnika, Adamom Martinjukom. Za četvrtak navečer predviđen je poslovni forum hrvatskih i ukrajinskih gospodarstvenika kojem će nazočiti oba predsjednika.

LONDON/BRUXELLES - U Velikoj Britaniji i u ostalim članicama Europske unije točno u podne dvominutnom šutnjom odat će se počast žrtvama terorističkih napada u Londonu, koji su odnijeli živote najmanje 52 ljudi.

PEKING - Predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso počinje četverodnevni posjet Kini gdje će s najvišim dužnosnicima te zemlje razgovarati o bilateralnim odnosima. Kako se očekuje, jedna od tema razgovora s kineskim predsjednikom Hu Jintaom i premijerom Wen Jiabaom bit će i ukidanje embarga na izvoz oružja Kini. Uz kinesku prijestolnicu Peking, Barroso će posjetiti i Šangaj, Hong Kong te Macao.

DEN HAAG - Statusna konferencija na kojoj će se raspravljati o stanju u predraspravnom postupku protiv šestorice bivših političkih i vojnih čelnika tzv. Hrvatske Republike Herceg Bosne, Jadranka Prlića, Brune Stojića, Valentina Čorića, Berislava Pušića, generala Milivoja Petkovića i Slobodana Praljka.

Dežurni urednici:

Noć: Darko Vlahović

Prijepodne: Srđan Baković

Poslijepodne: Duška Gerić Koren

Navečer: Domagoj Janković

Telefon: 385 1 4808 645

Telefax: 385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙