FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael ukinuo blokadu naselja u pojasu Gaze

JERUZALEM, 1. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Izraelska vojska je u petakujutro ukinula blokadu naselja u pojasu Gaze koju je bila uvela danranije, priopćio je službeni predstavnik vojske.
JERUZALEM, 1. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Izraelska vojska je u petak ujutro ukinula blokadu naselja u pojasu Gaze koju je bila uvela dan ranije, priopćio je službeni predstavnik vojske.

"Blokada židovskih naselja u pojasu Gaze ukinuta je u petak ujutro, ali je i dalje na snazi zabrana unošenja predmeta koji se mogu iskoristiti za ometanje i sprječavanje primjene plana povlačenja", dodao je službeni predstavnik.

Izraelska vojska je u petak privremeno ograničila pristup pojasu Gaze "nakon izgreda koji su se dogodili u posljednja 24 sata", izjavio je dan ranije službeni predstavnik vojske osvrnuvši se na nasilje ultra radikalnih doseljenika.

Na temelju takve odluke, pristup je bio moguć jedino stanovnicima 21 naselja u pojasu Gaze, radnicima koji rade u vitalnim sektorima i novinarima.

Izraelski plan evakuacije 21 naselja u pojasu Gaze i četiri od 120 naselja na Zapadnoj obali treba se provesti u kolovozu, a nastao uz posredovanje Sjedinjenih Država plan bi trebao oživjeti mirovne pregovore između Izraelaca i Palestinaca. Međutim, evakuaciji tih naselja silovito se protive radikalni nacionalisti u redovima izraelskih doseljenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙