FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izraelci ubili dva Palestinca u sukobima

GAZA/NABLUS, 7. srpnja 2005. (Reuters) - Izraelski vojnici ubili su učetvrtak maloljetnog palestinskog militanta u sukobima izvan gradaNablusa na Zapadnoj obali, dok su u srijedu u napadu palestinskihmilitanata na židovsko naselje Morag u pojasu Gaze ubili jednognaoružanog palestinskog napadača i ranili drugog, izvijestili suizraelski vojni izvori i oni palestinskih militanata.
GAZA/NABLUS, 7. srpnja 2005. (Reuters) - Izraelski vojnici ubili su u četvrtak maloljetnog palestinskog militanta u sukobima izvan grada Nablusa na Zapadnoj obali, dok su u srijedu u napadu palestinskih militanata na židovsko naselje Morag u pojasu Gaze ubili jednog naoružanog palestinskog napadača i ranili drugog, izvijestili su izraelski vojni izvori i oni palestinskih militanata.

Izraelski vojni izvori izvijestili su da su njihove postrojbe pucale na dva naoružana napadača u izbjegličkom logoru Balata koji su pokušali napasti židovske vjernike na njihovom putu prema obližnjem hramu poznatom kao Josipov grob.

Izvori iz Brigade mučenika al-Aqsa, oružanog krila palestinske skupine Fatah, opisali su poginulog militanta kao sudruga starog 16 godina koji je bio na izraelskoj listi traženih osoba u vezi sa palestinskim ustankom.

Sukob se dogodio nekoliko sati nakon što su svjedoci kazali da su izraelski vojnici pucali na Palestince koji su bacali kamenje u Balati, pri čemu su kritično ranili jednog tinejdžera.

Izraelska vojska odbacila je odgovornost za taj slučaj, priopćivši da je na izraelsko vojnike bilo pucano, ali da oni nisu uzvratili.

U noćnom napadu na židovsko naselje Morag, za koji je odgovornost preuzela militantna skupina Islamski Jihad, poginuo je jedan dvadesetogodišnji palestinski militant, dok je drugi teško ranjen, ali je uspio doći do palestinske bolnice, navodi se u letku te skupine. Dodaje se da je ubijeni militant namjeravao napasti izraelsku ophodnju, te da je Islamski Jihad gađao i minobacačkim granatama naselje Morag.

Izraelska vojska nije imala žrtava u tom napadu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙