FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Janša: Vrata EU moraju ostati otvorena za države zapadnog Balkana

LJUBLJANA,13. srpnja 2005.(Hina) - Vrata Europske unije moraju ostatiotvorena za države zapadnog Balkana jer je to najbolji način zasređivanje prilika u regiiji, izjavio je u srijedu u Budimpeštislovenski premijer Janez Janša.
LJUBLJANA,13. srpnja 2005.(Hina) - Vrata Europske unije moraju ostati otvorena za države zapadnog Balkana jer je to najbolji način za sređivanje prilika u regiiji, izjavio je u srijedu u Budimpešti slovenski premijer Janez Janša.

Janša je u Budimpešti bio nazočan na sastanku predsjednika vlada država Višegradske skupine (Poljske, Mađarske, Slovačke i Češke), te premijera Austrije i Slovenije posvećenom nastavku pregovora o financijskoj perspektivi Europske unije za razdoblje 2007-2013, te drugim pitanjima u vezi s krizom koje je izazvao zastoj u prihvaćanju europskog ustava i odgoda dogovora o tom financijskom dokumentu zbog neslaganja oko strukture europskog proračuna.

Janša je pred sastanak u Budimpešti izjavio da će kolegama iz Austrije, Poljske, Češke, Mađarske i Slovačke predstaviti inicijativu Slovenije u vezi sa daljnjim širenjem Europske unije, te da vrata Europske unije za države zapadnog Balkana moraju i dalje ostati otvorena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙