FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rupel o odnosima s Hrvatskom

LJUBLJANA,29. lipnja 2005.(Hina) - Odnosi Slovenije i Hrvatske sukomplicirani jer je riječ o novim državama koje su nastale iznekadašnje jugoslavenske federacije, ali su se popravili nakon nedavnezajedničke sjednice dviju vlada na Brijunima, ocijenio je - kakoprenosi slovenska agencija STA - slovenski šef diplomacije DimitrijRupel u srijedu u razgovoru za jedan lokalni radio.
LJUBLJANA,29. lipnja 2005.(Hina) - Odnosi Slovenije i Hrvatske su komplicirani jer je riječ o novim državama koje su nastale iz nekadašnje jugoslavenske federacije, ali su se popravili nakon nedavne zajedničke sjednice dviju vlada na Brijunima, ocijenio je - kako prenosi slovenska agencija STA - slovenski šef diplomacije Dimitrij Rupel u srijedu u razgovoru za jedan lokalni radio.

"Otvorena pitanja bit će potrebno prije ili kasnije riješiti, ali za to nema žurbe. Slovenije i Hrvatska dobro surađuju, a nedavna sjednica na Brijunima označila je početak stvaranja novog ozračja u kojem će se moći doći do rješenja i takvih osjetljivih pitanja kakvo je granično", rekao je Rupel u srijedu za radio-Velenje, dodajući da Slovenija što se toga tiče ne treba biti nestrpljiva.

Slovenski je ministar vanjskih poslova u vezi sa trenutačnom krizom Europske unije rekao da će slovenski premijer Janez Janša na skorašnjem susretu predsjednika vlada Poljske, Mađarske, Češke, Slovačke, Austrije i Slovenije imati priliku nastupiti s novim "svježim idejama".

"Ako bismo Europsku uniju znali koncipirati kao ekonomsku zajednicu, sadašnja bi proširena Unija imala manje protivnika", rekao je Rupel u vezi krize EU-a.

"Promisliti treba i o budućem konceptu širenja Europske unije jer je širenje EU-u uvijek davalo snagu. Zato ne bi bilo pametno kad bi se Slovenija protivila daljnjem širenju EU-a", ocijenio je Rupel u razgovoru za velenjski radio.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙