FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poljska odgodila referendum ratifikaciji Europskog ustava

VARŠAVA, 21. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Poljska, koja je predvidjelaratifikaciju Europskog ustava referendumom u listopadu, tu će odlukuodgoditi na neodređeno vrijeme, izvijestio je u utorak poljskipredsjednik Aleksander Kwasniewski.
VARŠAVA, 21. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Poljska, koja je predvidjela ratifikaciju Europskog ustava referendumom u listopadu, tu će odluku odgoditi na neodređeno vrijeme, izvijestio je u utorak poljski predsjednik Aleksander Kwasniewski.

"Referendum bi se u Poljskoj trebao održati, no točan datum još nije određen", rekao je Kwasniewski na konferenciji za novinare održanoj nakon što se o europskom ustavu konzultirao sa svojim premijerom Marekom Belkom i predsjednikom parlamenta Wlodzimierzom Cimoszewiczem.

"Održavanje referenduma u listopadu nije izgledno", rekao je Kwasniewski čiji mandat na čelu države istječe u jesen. "Odluka o tomu pripast će mojem nasljedniku, a ja smatram da ona neće biti donesena do kraja ove godine", rekao je.

Kwasniewski se izjasnio za ratifikaciju referendumom, dodavši kako postoji mogućnost da se sporazum o ustavu umjesto referendumom ratificira u parlamentu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙