FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić podržava kandidaturu MAĐARSKE I HRVATSKE ZA EP 2012.

ZAGREB, 5. srpnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske StjepanMesić primio je u utorak izaslanstvo Hrvatskog nogometnog saveza (HNS)koje ga je izvijestilo o tijeku priprema za dobivanje organizacijeEuropskog nogometnog prvenstva 2012. kojeg bi zajedno organiziraliMađarska i Hrvatska.
ZAGREB, 5. srpnja 2005. (Hina) - Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić primio je u utorak izaslanstvo Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) koje ga je izvijestilo o tijeku priprema za dobivanje organizacije Europskog nogometnog prvenstva 2012. kojeg bi zajedno organizirali Mađarska i Hrvatska.

"U potpunosti podržavam ovaj projekt koji bi nam mogao donijeti ne samo nove športske objekte nego bi na njemu mogli i zaraditi. Zajedničkom organizacijom s Mađarskom, koja je članica Europske unije, otvorili bi mnoge puteve prema integracijama kojima težimo", rekao je predsjednik Mesić.

Predsjednik HNS-a Vlatko Marković optimistički je najavio da su Hrvatska i Mađarska glavni favoriti za dobivanje organizacije Europskog prvenstva i da nam je jedini pravi konkurent Italija.

"Grčka, Turska, Rusija, te zajednička kandidatura Poljske i Ukrajine, nemaju realnih izgleda, baš kao što ih nije imala ni Hrvatska kada je prvi put prije četiri godine ušla u zajedničku kandidaturu s BiH", izjavio je Marković koji očekuje da će do kraja ovog tjedna i hrvatski parlament, baš kao što je to jučer i mađarski sa 371 glasom za, te po jednim suzdržanim i protiv, prihvatio projekt EURA 2012, kazao je Marković.

U izaslanstvu HNS-a bili su ministar znanosti, obrazovanja i športa Dragan Primorac, načelnik odjela za vrhunski šport Željko Klarić, predsjednik Nacionalnog ureda za šport Republike Mađarske Atilla Abraham, predsjednik Mađarskog nogometnog saveza Imre Bozoki, glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić, članovi izvršnog odbora HNS-a Nevenko Herjavec i Dragutin Katalenić, projekt manageri UEFA EURO 2012. Zoran Cvrk i Peter Szaly te gradonačelnici sva četiri grada u kojima bi se igrale utakmice Europskog prvenstva Osijeka Anto Đapić, Rijeke Vojko Obersnel, Splita Zvonimir Puljić i Zagreba Milan Bandić. Svi gradonačelnici su obećali podršku ovom projektu u kojem vide šansu za izgradnju ne samo športske nego i ostale infrastrukture u svojim gradovima. Rijeka bi prema najavama gradonačelika za Europsko prvenstvo gradila novi stadion, a Split i Osijek bi potpuno renovirali stadione u Gradskom vrtu, odnosno Poljudu, dok je Milan Bandić obećao da će osim potpuno završenog maksimirskog stadiona na kojem bi se igrala utakmica otvaranja Zagreb u Kranjčevićevoj dobiti i polivalentan stadion za 20-ak tisuća gledatelja. (Hina) xad yad

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙