FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 26. lipnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do4.30 sati:
ZAGREB, 26. lipnja 2005.(Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 4.30 sati:

ZAGREB - Velikom nacionalnom svečanošću, koja će trajati gotovo cijeli dan, danas će biti otvorena 380 kilometara duga autocesta Zagreb - Split. Svečanost će početi u podne u Zagrebu, gdje će govoriti predsjednik Republike Stjepan Mesić, predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks te gradonačelnici Zagreba i Splita Milan Bandić i Zvonimir Puljić, a potom će uzvanici i novinari proći autocestom. U Skradinu će prigodnim govorom predsjednik Vlade Ivo Sanader otvoriti cjelokupnu autocestu Zagreb - Split. Tamo će govoriti i ministar prometa Božidar Kalmeta, a nazočnima će se na poziv premijera, kako je najavljeno, obratiti Savka Dabčević-Kučar, Zlatko Mateša i Ivica Račan. Svačenost završava navečer koncertima u Splitu i Zagrebu.

ZAGREB - U autocestu Zagreb - Split uloženo je ukupno 17 milijardi kuna bez PDV-a, a obuhvaćala je izgradnju trase autoceste na kojoj je izgrađeno 292 objekta, od toga 26 mostova, 50 vijadukta, 91 nadvožnjak, 78 podvožnjaka, 25 prolaza, 14 tunela, pet prijelaza za životinje te više pratećih i uslužnih objekata. Na toj je trasi i najduži tunel u Hrvatskoj, Mala kapela, duljine 5.780 metara, koji je u promet pušten prije dva dana. U izgradnji autoceste je sudjelovalo 39 većih tvrtki, od čega šest stranih, a ostalo su domaći izvođači uz brojne kooperante. Uz to su mnogobrojne tvrtke sudjelovale u studijama i projektima, nadzoru i kontroli te razminiranju.

ZAGREB - Put između Zagreba i Splita autocestom bit će moguće prijeći za 3,5 sata, a cestarina će iznositi 157 kuna. No, u povodu njenog svečanog otvaranja, od jutros u 6 sati do sutra ujutro u 6 sati putovanje autocestom iz smjera Zagreba i Rijeke prema Splitu i obrnuto je besplatno, priopćeno je iz Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka.

KOPRIVNICA - Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata (UBIDUR) koprivničke tvrtke "Podravke" priopćila je sinoć da su njeni članovi u povodu Dana državnosti podigli spomenik od opeka poginulim braniteljima "Podravke" te da su ga nazvali Zidom boli, po onom koji je bio podignut u Zagrebu. Spomenik osamnaestorici poginulih branitelja iz Podravke podignut je u spomen parku te udruge i sastoji se od 18 opeka na kojima su napisana njihova imena. U priopćenju se kaže da "branitelji Podravkine udruge na taj način žele skrenuti pozornost na neprimjereno uklanjanje Zida boli u Zagrebu, ali i još jednom odati dužnu zahvalnost poginulim hrvatskim vitezovima".

ZAGREB - Danas, 26. lipnja, obilježava se Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonite trgovine drogama. Glavna skupština Ujedinjenih naroda je 1987. proglasila ovaj Dan želeći upozoriti svjetsku javnost na taj problem i na potrebu aktivnog uključenja u borbu protiv zloporabe droga na globalnoj i nacionalnoj razini, podsjeća Vladin ured za suzbijanje zlouporabe opojnih droga. Najvažniji cilj obilježavanja ovog dana je pomoć obitelji u prevenciji ovisničkog stila življenja te preventivna aktivnost usmjerena na mlade.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙