FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dioničari Royal Dutch/Shella glasuju o ujedinjenju

LONDON, 28. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Dioničari američko-nizozemskenaftne grupe Royal Dutch /Shell glasovat će o tome trebaju liprekinuti stoljetnu tradiciju i odobriti ujedinjenje dviju holdingkompanija tog naftnog giganta nakon krize uzrokovane pogrešnomprocjenom energetskih rezervi.
LONDON, 28. lipnja 2005. (Hina/AFP) - Dioničari američko-nizozemske naftne grupe Royal Dutch /Shell glasovat će o tome trebaju li prekinuti stoljetnu tradiciju i odobriti ujedinjenje dviju holding kompanija tog naftnog giganta nakon krize uzrokovane pogrešnom procjenom energetskih rezervi.

Očekuje se da će dioničari na odvojenim godišnjim skupštinama u Den Haagu i Londonu poduprijeti temeljito restrukturiranje sustava korporativnog upravljanja kroz spajanje Royal Dutch Petroleuma i britanskog dijela Shell Transport and Tradinga.

Američko-nizozemska grupa, treća po veličini naftna kompanija u svijetu po tržišnoj kapitalizaciji, objavila je prošlog listopada planove o prijelazu na tradicionalniju jedinstvenu upravnu strukturu s jednim predsjedateljem i jednim izvršnim direktorom, umjesto sadašnje udvojene strukture sa sjedištima u Nizozemskoj i Velikoj Britaniji.

"Pozitivno ocjenjujemo predloženu upravnu strukturu budući da bi ujedinjena struktura osigurala efikasnije komunikacijske kanale i procese odlučivanja", rekao je Tim Sawyer, izvršni direktor tvrtke RREV koja opslužuje potrebe britanskih institucionalnih ulagača, vezane za korporativno upravljanje.

"Pojednostavljena upravna struktura također će biti transparentnija i odgovarat će i britanskim i nizozemskim dioničarima. Revidirani planovi predstavljaju poboljšanje u odnosu na postojeće aranžmane a struktura je usklađenija s najboljom poslovnom praksom i našim smjernicama", dodao je Sawyer.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙