FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ustavni sud ukinuo odluku o uređenju sportskog centra na Pagu

ZAGREB, 13. srpnja 2005. (Hina) - Zbog izostanka javne rasprave Ustavnisud danas je ukinuo prošlogodišnju odluku paškog Gradskog vijeća oplanu uređenja sportskog centra Lokunja na kojemu je bivši hrvatskirukometni reprezentativac Božidar Jović u međuvremenu izgradio"Olimpic Centar".
ZAGREB, 13. srpnja 2005. (Hina) - Zbog izostanka javne rasprave Ustavni sud danas je ukinuo prošlogodišnju odluku paškog Gradskog vijeća o planu uređenja sportskog centra Lokunja na kojemu je bivši hrvatski rukometni reprezentativac Božidar Jović u međuvremenu izgradio "Olimpic Centar".

Ukidanje Odluke o donošenju Detaljnog plana uređenja sportskog centra Lokunja tražila je skupina mještana Paga, Prosike i Lokunje smatrajući da je nezakonita jer joj nije prethodila javna rasprava, kao što propisuje Zakon o prostornom uređenju, jer nije izrađena procjena utjecaja na okoliš i jer je, kako tvrde, suprotno prostornom planu Zadarske županije prenamjenjena javna prometna površina.

Ustavni suci dali su skupini građana za pravo, ustvrdivši da paško Gradsko vijeće nije poštovalo zakonsku proceduru jer prethodno nije provedena javna rasprava, pa su odluku ukinuli. Utvrđeno je i da prije donošenja odluke, 29. lipnja 2004., nije pribavljena prethodna suglasnost Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, već je ta suglasnost, suprotno zakonu, dobivena dan nakon donošenja odluke.

Za daljnju zaštitu prava građana, odnosno obustavu primjene nezakonite odluke Gradskog vijeća Paga nadležan je Središnji državni ured za upravu.

Nakon današnje odluke Ustavnog suda paško Gradsko vijeće morat će provesti javnu raspravu o dokumentima prostornog uređenja i donijeti novu odluku o planu uređenje Lokunja. O toj odluci ovisit će sudbina Jovićevog sportskog centra u koji je, kako je izjavio za tisak lani u srpnju, uložio dva milijuna eura.

Izgradnja sportskog centra Lokunja lani je izazvala sukobe vladajućeg HDZ-a i oporbenog SDP-a u kojemu su sumnjali u proceduru i zakonitost prodaje zemljišta. Gradska uprava i gradonačelnik Andrej Bukša (HDZ) ustrajali su na projektu, a na javnom natječaju pobijedio je Božidar Jović. Tisak je tada pisao da iza njega stoji HDZ, što je on opovrgnuo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙