FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za subotu, 18. lipnja

ZAGREB, 17. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zasubotu, 18. lipnja.
ZAGREB, 17. lipnja 2005. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za subotu, 18. lipnja.

ŠIBENIK - Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor potpisat će ugovore sa zadrugama "Gaj" i "Branitelj" o korištenju novčane potpore za osnivanje zadruga hrvatskih branitelja (Centar za poduzetništvo Šibensko-kninske županije, Prilaz tvornici 39 u 13 sati).

ZAGREB - Godišnja skupština Hrvatske odvjetničke komore (HOK) na kojoj će biti izabrani kandidati za nove članove Državnog sudbenog vijeća, budući da dosadašnjim članovima ističe mandat (prostorije Komore, Koturaška 53 u 9,30 sati).

ŠIBENIK - Otvaranje Međunarodnog dječjeg festivala (MDF) predstavom "Romeo i Julija" koju će na Ljetnoj pozornici na Trgu Republike Hrvatske izvesti kazalište "Oplasteatro" iz talijanskog grada Umbertide (u 21 sat). U Šibenskom kazalištu i na otvorenom do 2. srpnja bit će izvedeno 112 različitih programa s oko 1500 sudionika. Uz domaće, bit će prikazano i 18 inozemnih predstava, kazališnih i scenskih skupina iz Italije, Bosne i Hercegovine, Indije, Australije, Kanade, SAD-a, Norveške, Brazila, Velike Britanije, Latvije, Austrije, Mađarske, Irske i Izraela. U povodu održavanja MDF-a bit će održana sjednica vladina Vijeća za djecu, pod predsjedanjem potpredsjednice Vlade i ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor (Šibensko kazalište u 17 sati). Festival se održava pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Stjepana Mesića.

GORNJA STUBICA - U Muzeju seljačkih buna u Gornjoj Stubici održava se viteški turnir. Manifestacija počinje otvaranjem srednjovjekovnog sajma, vojnim logorom, borbama vitezova Reda zlatnog kaleža i nastupom žonglera (u 9,30 sati). Posjetitelji će se moći okušati u srednjovjekovnim viteškim vještinama, a za mlađe uzraste bit će priređen poseban program. Turnir vitezova na konjima, što je središnji događaj manifestacije, počinje u 17 sati. Gosti turnira iz Češke predstavit će borbu njemačke viteške vojske.

Dežurni urednici:

prijepodne - Srebrenka Parlov

poslijepodne - Jasna Nahtigal Lazarić

navečer - Dubravka Dadić

telefon: 01/4808 600

telefaks: 01/4808 822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙