FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Novi nastavak Harry Pottera bit će tiskan na ekološkom papiru

BEČ, 13. srpnja 2005. (Hina/APA) - Najnoviji i dosad ukupno šestinastavak iz serije dječjih romana o mladom čarobnjaku "Harry Potter iHalf-Blood Prince", koji će se u prodaji naći 16. srpnja, bit ćeotisnut na ekološkom papiru, objavila je svjetska organizacija zazaštitu okoliša Greenpeace.
BEČ, 13. srpnja 2005. (Hina/APA) - Najnoviji i dosad ukupno šesti nastavak iz serije dječjih romana o mladom čarobnjaku "Harry Potter i Half-Blood Prince", koji će se u prodaji naći 16. srpnja, bit će otisnut na ekološkom papiru, objavila je svjetska organizacija za zaštitu okoliša Greenpeace.

Izdanja u prijevodu u većini će europskih zemalja također biti otisnuta na papiru zbog kojeg se ne moraju uništavati šume ni prašume, ističe Greenpeace dodajući kako se za to osobno zauzela autorica kultne serije romana Joanne K. Rowling.

Njemačko izdanje najnovijeg romana o Harry Potteru s početnom nakladom od dva milijuna primjeraka, bit će primjerice otisnuto na papiru koji se sastoji od mješavine recikliranih vlakana i vlakana certificiranih prema kriterijima Vijeća za gospodarenje šumama (Forest Stewardship Council - FSC). Knjiga ima oko 600 stranica. Za prvo izdanje romana potrebno je otprilike 1.500 tona papira. Koristeći ekološki papir, samo je prvo kanadsko izdanje romana spasilo 28.221 stablo od motorne pile.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙